AcasăNewsLupte fratricide pentru sefia „Doi s’ un sfert”

Lupte fratricide pentru sefia „Doi s’ un sfert”

Dupa mazilirea lui Gelu Oltean, anuntata in exclusivitate de catre „National”, numirea unui nou sef al DIPI  se amana pe „termen nelimitat”. De fapt, dupa cum sustin sursele noastre, pana la intoarcerea din concediu a generalului Ilie Botos, cel care se afla in pole position pentru ocuparea functiei ramasa vacanta dupa demiterea „sifonului” Oltean,  suspectat ca vindea informatii politicienilor urmariti de catre procurorii anticoruptie.

Ilie Botos il poate inlocui pe Gelu Olteanla conducerea DIPI

Numai ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, generalul Botos nu prea ar vrea sa preia din mers „oaia neagra” a serviciilor secrete, DIPI fiind considerat inca un „cartof prea fierbinte” pentru a fi tinut in mana in aceste vremuri tulburi. Plus ca influenta „grupului de la Cluj” asupra „Doi s’ un sfert” este una uriasa, Ioan Rus si Virgil Ardelean continuand sa faca si aici cartile, prin tot felul de „sageti” bine infipte in organigrama de conducere.

Prima dragoste

Gelu Oltean

Cert este ca Ilie Botos pare mai degraba dispus sa se intoarca la conducerea serviciului de informatii militare, DGIA, tinand cont atat de buna relatie pe care o are cu partenerii americani, cat si de faptul ca, la experienta sa, nu s-ar baga sa gireze tot felul de spete explozive cu care se va confrunta in scurt timp „Doi s’ un sfert”. La a carui conducere, in schimb, ar aspira si fostul dusman de moarte al lui Gelu Oltean, actualul adjunct de la DGA, Liviu Croitorescu. Care, ca fost sef al Diviziei de Contrainformatii a DIPI, trage sperante ca ii va lua sfarsit exilul de la „muribunda” DGA. Insa nu trebuie deloc de neglijat nici compromisul prelungirii imputernicirii lui Gheorghe Nicolae la sefia „Doi s’ un sfert”, cel putin pana se mai potolesc luptele fratricide dintre partenerii de guvernare care isi dau la gioale pentru preluarea controlului controversatului serviciu secret al MAI.

 

author avatar
Catalin Tache
2.256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger