AcasăNewsLupta anticoruptie in vami intra in vacanta pana dupa alegeri

Lupta anticoruptie in vami intra in vacanta pana dupa alegeri

Mai dureaza ceva pana la urmatoarele descinderi de la vami

Greu de crezut ca mai-marii Europei vor lua foc si dupa ce obsedanta lupta anticoruptie din tara noastra va lua o scurta vacanta. Pana dupa alegeri, cand ofiterii sub acoperire se vor putea lamuri si ei, in sfarsit, care sunt cu adevarat prioritatile trasate de superiorii numiti politic.

Mai dureaza ceva pana la urmatoarele descinderi de la vami

Profesionistii din sistem care coordoneaza ample operatiuni anticoruptie desfasurate sub acoperire au ajuns la limita rabdarii. Culmea, nu pentru ca le-ar lipsi oamenii specializati sau dotarile de ultima ora. Si nici macar pentru ca liderii politici le cer sa opreasca ancheta. Din contra, acestia insista ca structurile sa actioneze cat mai repede cu putinta. Numai ca fiecare cere sa fie finalizate misiunile din zonele de influenta ale celorlalti.

Retragere strategica

Cu toata bulibaseala din sistem, s-au pastrat si structuri speciale, care isi faceau treaba in cel mai profesionist mod. Numai ca, desi nu credeau sa ajunga vreodata sa faca acest gest, sefii ofiterilor sub acoperire sunt pe cale sa le ordone acestora retragerea din zonele de actiune unde erau infiltrati. Desi unii dintre ei sunt „bagati la inaintare” de mai mult de un an de zile. Iar in mod normal, misiunile erau programate sa se incheie prin nelipsitele descinderi televizate la inceputul anului viitor. Numai ca, pentru moment cel putin, actuala campanie anticoruptie ar putea fi una fara finalizare. Surse din cadrul anchetatorilor ne-au dezvaluit ca, sub diverse pretexte, oamenii sunt retrasi de pe teren, comandantii lor vrand sa ii protejeze astfel de eventualele razbunari din sfera politicului.

Triunghiul Bermudelor

Aceleasi surse sustin ca surprinzatoarea decizie a fost luata dupa ce anchetatorii au fost presati din toate partile. Insa nu pot iesi public sa dezvaluie aceasta imixtiune, pentru ca liderii politici ii bat la cap nu sa o lase mai moale, ci sa grabeasca misiunile in desfasurare, promitandu-le chiar sprijin logistic. Atata doar ca fiecare politician le cere sefilor de structuri sa actioneze cu toate fortele disponibile in alta zona decat cea cunoscuta ca se afla sub influenta sa. Iar cum le este greu sa stabileasca lista prioritatilor, ofiterii anticoruptie se vor multumi sa mentina nivelul informational al misiunilor la stare de avarie. Asa ca nu vor detona „bomba” in niciuna dintre cele trei „zone interzise” de la frontiere, cunoscute pentru apartenenta lor politica. Este vorba de vamile „pesediste” din Galati si sudul Moldovei, „oaza” liberala de la Giurgiu si „reduta” pedelista din Oradea si Arad.

author avatar
Catalin Tache
470 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ca orice roman sunteti insetati de circ mediatic. Vrem neaparat sa avem circ in vami(nu inteleg ce tot indrugati cu vamile de interior cind marfurile trec liber de la aderarea la Schenge ???) si sa aratam celor din afara ca frontiera este vraiste, iar iei sa ne primeasca in Schengen la anul si la multi ani. Oare de marea coruptie de ce nu scrieti ca nu se mai ocupa nimeni si ca marii rechini se apra unul pe altul iniferent de culoare?? In concluzie, exista domeniu in care sa nu existe coruptie?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger