AcasăNewsLupii, pusi paznici la oi la Euro 2016

Lupii, pusi paznici la oi la Euro 2016

Din 3.500 de agenti de securitate, 82 sunt bombe cu ceas

Serviciile de informatii franceze au verificat 3.500 de persoane insarcinate cu asigurarea securitatii la Euro-2016. Concluziile sunt ingrijoratoare.

Din 3.500 de agenti de securitate, 82 sunt bombe cu ceas

La ora cand spectrul terorismului si grevele din Franta planeaza asupra competitiei care va reuni elita fotbalului european, care va incepe in cateva zile, securitatea la Euro -2016 nu este fara fisura, potrivit unei note a serviciilor de informatii franceze, informeaza Le Point. Directia Generala de Securitate Interna (DGSI) a verificat 3.500 de salariati ai mai multor firme de securitate private insarcinate cu asigurarea bunei desfasurari a campionatului. Potrivit DGSI, 82 din acestia figureza pe lista persoanelor susceptibile sa aduca atingeri sigurantei statului sau sa comita atentate teroriste sau sa fie implicate in diverse activitati extremiste. Aceste persoane sunt fisate in baza de date confidentiale ”Cristina”, utilizata de DGSI nu numai pentru fisele ”S” (persoane susceptibile sa comita acte teroriste” dar si pentru persoanele ce pot aduce atingeri securitatii statului. Este imposibil de stiut daca, in cazul  agentilor de securitate de la Euro-2016, fisierul cuprinde fiecare din aceste tipuri de indivizi radicalizati sau huligani de extrema stanga sau dreapta. In total, 87.000 de agenti de securitate vor fi insarcinati sa asigure ordinea pe durata competitiei.

Competitie sub tensiune

Dincolo de acestea, competitia, care va incepe in 10 iunie in Franta, se profileaza a se desfasura sub cea mai inalta tensiune. In timp ce o miscare de contestare a legii muncii s-a pus de cateva luni in miscare la nivel national, iar diverse greve i-au succedat, mai multe grupari de activisti au cerut deja ”perturbarea Euro 2016”. In conditiile amenintarii teroriste, emanand in special de la gruparea terorista Statul Islamic, diferite servicii de informatii europene au raportat proiecte de atentate teroriste din partea celulelor jihadiste aflate ”in adormire”.

author avatar
Tudor Borcea
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger