AcasăNewsLunetistii lui Bashar iau la tinta copiii din pantecele mamelor

Lunetistii lui Bashar iau la tinta copiii din pantecele mamelor

Fetus de opt luni, impuscat in cap

David Nott, un chirurg britanic care a lucrat voluntar intr-un spital din Siria, a dezvaluit ca lunetisii lui Bashar pariaza pe tintirea fetusilor. „Premiul” e un pachet de tigari.

Nott, care a lucrat ca voluntar timp de cinci saptamani, a povestit ca lunetistii lui Bashar sunt deosebit de „inventivi”, mai ales cand se plictisesc.

Fetus de opt luni, impuscat in cap
Viorel Ene, presedinte APADAR, a transmis sprijinul pentru poporul sirian revolutionar
Ahmed Jaber a sustinut dreptul poporului sirian de a lupta pentru eliberarea de sub dictatura criminala a lui Bashar

„Jocul mortii”, de plictiseala

Au fost zile cand la spitalul unde lucra au fost aduse numai femei insarcinate, impuscate in burta, tinta fiind copiii nenascuti. Astfel, intr-o singura zi au fost aduse opt femei, dintre care doua in luna a noua. Nott si-a dat seama ca este vorba de un „joc al mortii”, practicat de lunetistii lui Bashar, cand se plictisesc. In unele zile erau adusi numai oameni impuscati in partea dreapta, in alte zile numai oameni impuscati in partea stanga, alteori numai barbati impuscati in testicule. „Astea sunt jocurile lor. Pariaza, de regula pe un pachet de tigari, ce parte a corpului tintesc. Si se joaca asa toata ziua”, a povestit Nott. Acesta este un medic cu foarte multa experienta de front.  Timp de 20 de ani a fost voluntar pe fronturile din Bosnia, Libia, Republica Democrata Congo, Siria. De regula, lucreaza la spitalele Westminster si Chelsea, din Londra. Intrebat cum i s-a parut in Siria, acesta a raspuns: „Am fost dincolo de iad!”

Solidaritate cu poporul sirian

Intre 19 – 21 octombrie, la nivel international se desfasoara zilele de solidaritate cu poporul sirian, care sufera in continuare cele mai oribile atrocitati din partea armatei lui Bashar, fara nicio condamnare din partea comunitatii internationale, axata acum pe dezafectarea armelor chimice din Siria. In Romania, manifestatia s-a desfasurat la Arcul de Triumf, sambata, cu participarea Comunitatii Siriene Libere, Clubul de Cultura si Presa Romano-Arab, reprezentat de Ahmed Jaber, jurnalist palestinian, si Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor (APADAR), reprezentata de presedintele Viorel Ene.

author avatar
Adina Mutar
523 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger