AcasăNewsLumina Sfanta va fi adusa, de la Ierusalim, sambata seara

Lumina Sfanta va fi adusa, de la Ierusalim, sambata seara

Cum se intampla de ani buni, si in 2015, in prag de Sarbatoare a Pastelui, Lumina Sfanta va fi adusa in Romania cu un avion special, de o delegatie de la Patriarhie.

Astfel, Lumina Sfanta de la biserica Sfantului Mormant de la Ierusalim, considerata a fi un adevarat miracol al crestinatatii, care se petrece an de an, in acest lacas de cult, in Sambata Mare, va ajunge in Capitala, in seara zilei de 11 aprilie.

Candela cu Lumina Sfanta va fi transportata de la Ierusalim la bordul unui avion special, care va ajunge pe aeroportul Henri Coanda, in jurul orei 19, conform precizarilor facute de catre reprezentantii Patriarhiei.

Cu precizarea ca delegatia Patriarhiei va fi condusa de catre Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Preasfintitul Timotei Prahoveanul, va mai spunem ca, odata adusa pe taram autohton, Lumina Sfanta va fi impartita reprezentatilor bisericilor din Capitala si din tara, prezenti la aeroporul din Capitala, ori care vor primi Lumina in mai cateva orase mari din mai multe zone din tara, prin intermediul unor curse speciale, ce vor fi facute de avioane de mici dimenisiuni. Este vorba, conform comunicatului reprezentantilor BOR, despre Bacau, Iasi, Suceava, Sibiu, Cluj, Baia Mare, Satu Mare, dar si Timisoara.

Credinciosii care vor merge, in aceatsa noapte, la slujba de la patriarhie, vor primi lumina chiar de la Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.

270 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger