AcasăNewsLumea filmului in doliu: Un celebru actor a murit intr-un accident de...

Lumea filmului in doliu: Un celebru actor a murit intr-un accident de masina!

Actorul italian Giuliano Gemma, celebru pentru rolurile in numeroase filme western italiene, a murit, marti noapte, la varsta de 75 de ani, intr-un accident de masina produs in apropiere de Roma, Italia.

Actorul a fost transportat de urgenta la spital, dar a murit la scurt timp dupa accident, potrivit hollywood.com.

Actorul nascut in 1938 si-a inceput cariera la varsta de 18 ani, ca si cascador, insa abia in anul 1962 a inceput sa joace ca actor. Dupa cateva roluri secundare, Giuliano Gemma a inceput sa primeasca roluri importante in mai multe filme, jucand in genuri cinematografice diferite.

A devenit faimos datorita rolurilor in productiile western italiene, dar a fost distribuit in mai bine de 100 de filme de cinema si de televiziune, atat comedii, cat si filme de aventuri si istorice.

Gemma a jucat alaturi de unii dintre cei mai renumiti actori de cinema, precum Charlton Heston in „Ben Hur” sau Alain Delon in „Ghepardul” -1962. A devenit cunoscut in lumea intreaga datorita rolului din „Una pistola per Ringo” (Balada pentru Valea Mortii, n.r.) – 1965, un film care l-a consacrat ca star de filme din categoria western.

Pentru rolul din filmul „Desert of Tartars” (Desertul tatarilor, n.r.) – 1976, Giuliano Gemma a fost recompensat cu premiul David di Donatello, echivalentul italian al premiul Oscar.

author avatar
Alina Costache
2.415 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger