AcasăNewsLumea credea ca a scapat de „anii satanici”, dar s-a inselat! Descoperire...

Lumea credea ca a scapat de „anii satanici”, dar s-a inselat! Descoperire cutremuratoare in Basilica Sf.Francisc de Assisi, patronul noului Papa!

Lumea a rasuflat usurata ca „profetiile papale”, care anuntau ultimul Papa, Petrus Romanus, si venirea „anilor satanici” nu se implinesc, prin alegerea cardinalului Jorge Bergoglio ca nou Suveran Pontif.

Pictura lui Giotto si chipul Satanei „ascuns” intr-un nor

Iata insa ca profetiile revin mult mai parsiv, ca pentru a demonstra ca „ce e scris in frunte ti-e pus!” Doamne fereste!

Patronul Papei, „hartuit” de Satana

700 de ani, pictura maestrului Giotto, din Basilica Sfantului Francisc de Assisi, nu si-a dezvaluit tainele. Trebuia acum sa iasa la iveala chipul diavolului, pe care Giotto l-a mascat intr-un nor!

Tocmai acum, cand Angela Merkel se bucura ca noul Papa va fi un exemplu de austeritate, pentru ca si l-a ales ca patron pe Sfantul Francisc de Assisi. Tocmai acum, cand fizicienii de la Geneva au anuntat ca, in mod sigur, au descoperit bosonul Higgs, „particula lui Dumnezeu”, care va explica intregul Univers! Si peste toate, diavolul si-a aratat fata hidoasa exact in basilica patronului noului Papa. Milioane de pelerini si turisti au vizitat Basilica din Assisi, Umbria, de cand fresca a fost executata, in secolul XIII. Nimeni nu a descoperit sinistrul „secret”.

Francisc din Assisi, calugarul care vorbea cu pasarile si animalele

Pictura, executata de maestrul renascentist Giotto, infatiseaza scene din viata si moartea Sfantului Francisc de Assisi. Chiara Frugoni, istoric medievalist si expert in viata Sfantului Francisc, a fost cea care a descoperit chipul diavolului.

Mandru de fanionul clubului favorit

„Este un portret foarte puternic, cu un nas coroiat, ochi adanciti si doua coarne intunecate”, spune Chiara. „Semnificatia imaginii urmeaza a fi interpretata. In Evul Mediu se credea ca demonii locuiesc in cer si ca incearca sa impiedice ascensiunea sufletelor spre Rai, hartuindu-le. Pana acum, se credea ca primul pictor care a utilizat norii ca sa mascheze o silueta a fost Andrea Mantegna, in tabloul Sfantul Sebastian, in 1460. Sus, in inaltimea cerului, Andrea a pictat un nor in forma unui cavaler. Acum, stim ca Giotto a fost cel dintai care a utilizat aceasta tehnica.”

Nu e Petrus Romanus, dar Satana tot e „prezent”

Papa Francisc I are si legitimatie de membru al Ligii Suporterilor echipei San Lorenzo

Sergio Fusetti, seful echipei de restauratori, este de parere ca fata diavoleasca poate avea chipul unui personaj cu care se certase Giotto. Claudio Strinati, istoric al artelor, sustine ca nu e nimic neobisnuit ca picturile renascentistilor sa ascunda secrete. „Picturile au adesea doua fete, una explicita si cealalta implicita. Era o tehnica a maestrilor si le placea sa ascunda semnificatii tainice”, spune Strinati. Giotto di Bondone, originar de langa Florenta, a devenit cea mai importanta figura a Renasterii timpurii. El a fost fascinat de viata Sfantului Francisc de Assisi si a executat peste 20 de imagini cu acesta. Proaspata descoperire a chipului diavolului in basilica dedicata acestui sfant, renumit ca vorbea cu pasarile si animalele si ca intemeietor al ordinului sarac al Franciscanilor, nu are darul sa aduca liniste la Vatican, unde „abdicarea” Papei Benedict al XVI si „profetiile papale” au pus jar pe foc in Cetatea Sfantului Scaun. Cardinalii reuniti de urgenta in Conclav s-au ferit sa aleaga un Papa care sa aiba vreo semnificatie legata de Petrus Romanus, cel profetit de Malachia ca ar fi ultimul Papa, dupa care urmeaza „anii satanici”. Si acum, vine aceasta „descoperire”, in care parca diavolul si-a bagat coada! Sau chipul!

author avatar
Adina Mutar
7.754 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger