AcasăNewsLui Tariceanu nu-i place in umbra

Lui Tariceanu nu-i place in umbra

Seful Senatului nu suporta sa faca galerie la meciul Dragnea - Iohannis

Satul sa faca figuratie in timp ce Liviu Dragnea si Klaus Iohannis se paruiesc pe toate micile ecrane, Calin Popescu Tariceanu reiese la rampa la brat cu statul de drept faultat de SRI.

Seful Senatului nu suporta sa faca galerie la meciul Dragnea Iohannis

Concret, Tariceanu i-a trimis o scrisoare presedintelui CSM, Simona Marcu, in care denunta „gravele derapaje de la statul de drept” aparute ca urmare a protocoalelor facute de SRI cu institutiile care au atributii judiciare. Calin Popescu Tariceanu reclama atat ”interventia directa si nemijlocita a ofiterilor SRI” in intocmirea dosarelor de urmarire penala cat si reglementarile legate de accesul judecatorilor, procurorilor si magistratilor asistenti ai ICCJ la informatii clasificate secrete de stat si secrete de serviciu” si cere CSM-ului sa analizeze daca practica actuala ”corespunde principiilor statului de drept, precum si dispozitiilor constitutionale referitoare la accesul la justitie si la dreptul la aparare”. Intrebare la care Tariceanu raspunde deja ca nu din moment ce subliniaza ca nici persoanele urmarite penal/inculpate si nici aparatorii lor nu vor primi vreodata certificat ORNISS, prin urmare nu vor avea acces la toate documentele din dosare. Ceea ce inseamna ca ”dreptul constitutional la aparare si la un proces echitabil al persoanelor aflate intr-o procedura judiciara este anulat, desi are garantii constitutionale”, fapt care l-a convins pe Tariceanu ca este momentul ca Simona Marcu sa supuna judecatii plenului CSM regulamentul privind accesul magistratilor la informatii clasificate.

author avatar
Simona Badulescu
188 afisari

1 COMENTARIU

  1. D-le pres. al senatului stiti sigur ca naravul justitiei din fire nu are si nu va avea lecuire decat cu legi aspre pentru magistrati,adica sanctiuni pe masura coruptiei de acolo,altfel facem degeaba gargara cu vorbe in vant.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger