AcasăNewsLui Rares Bogdan ii surade suspendarea lui Iohannis

Lui Rares Bogdan ii surade suspendarea lui Iohannis

„Napoleon de Manastur” se da singur de gol cu strategia disperarii

Numarul 1 al suflarii peneliste pe listele europarlamentare a dat in clocot. A vazut si el ca nu e bagat in seama cine stie ce si atunci l-a apucat tremuratul. Lume putina la referendum inseamna lume putina si la europarlamentare. Geaba lozinci cu dragostea lui pentru tara, geaba ifose cu eliberarea Romaniei de sub „jugul pesedisto-dragnist”. Se mai uita dracu la el! Asa ca a intors foaia si a dat-o pe suspendarea lui Iohannis. Ca, sa vezi nebunie, daca nu ies romanii la vot pentru referendum si nu se face cvorum, Dragnea va face praf justitia si il va suspenda pe presedinte. Ce sa zic? Probabil ca asa se intampla cand te crezi Winnetou si Scufita Rosie in acelasi timp.

Napoleon de Manastur se da singur de gol cu strategia disperarii

Nu stiu ce algoritmi au stat la baza calculelor lui Rares Bogdan de i-a iesit pe gura o asemenea enormitate. S-o fi gandit ca, de frica sa nu-si vada tara vaduvita de prezenta sasului mecanic, romanii vor face coada la referendum ca la Hala Obor, pe vremuri, in speranta ca ar prinde niscaiva carne. O tampenie, pentru ca pana si partizanii lui Iohannis au inceput sa se dezica de el.

Plicul cu numirea strategica

Daca ar fi citit ziarul „National”, liberalul de conjunctura ar fi aflat la timp ca PSD nu mai este de multa vreme interesat de suspendarea lui Klaus Iohannis. Ca ar fi trebuit sa fie facuta la un moment dat este o alta poveste. Una pe care Rares Bogdan nu are cum s-o patrunda, caci politica e mai mult decat plimbarea prin iarmarocul unde vinde el iluzii targovetilor. Acum, vorba lui Dragnea, mai sunt doar cateva luni pana la prezidentiale, cand Iohannis va fi dat jos de la Cotroceni. Mai bine sa stea acolo, sa-l vada lumea cum se umple de penibil si ridicol. Si, ca sa nu las in aer ideea cu „National”, Catalin Tache a scris de mai multe ori ca singura miscare cu adevarat isteata pe care Liviu Dragnea o poate face in clipa de fata este sa astepte.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> la un las de a ajunge vioara a doua

Exact cum ati citit, sa astepte. Sa astepte cu joc de glezne, cu ce-o vrea el, dar sa nu mai agite apele cu suspendarea. Si asta pentru ca intr-un timp scurt va sosi si plicul cu mutarea strategica. Mai bine zis, cu numirea strategica.

Atacuri mitocanesti

Ar avea vreun rost suspendarea lui Iohannis acum? Absolut niciunul, pentru ca ar da peste cap planurile tuturor. Si ale partenerilor externi, peste care nu se poate trece, dar si ale PSD. Nici macar Dragnea nu cunoaste numele agreat de axa Washington-Tel Aviv, unde se stabilesc jucatorii care vor intra pe teren. Iar Iohannis, oricum, este rupt de realitate, fiind scos din ecuatie. Traieste intr-un univers fals, din care impunge Romania cu presupuneri ridicate la rang de idei politice.

Liviu Dragnea Pe Iohannis il lasam acolo sa se umple de ridicol total pana la alegerile prezidentiale

Traieste in atmosfera de festivism a inaugurarii de evenimente marunte,  a bailor de multime organizate de SPP si a lansarilor de carte, toate numai bune sa dea drumul celor mai mitocanesti atacuri la adresa guvernului si a coalitiei PSD-ALDE.

Pe fond emotional

Suspendarea lui Klaus Iohannis, spaima vanturata acum peste Romania de Rares Bogdan, gandesc ca nu ar fi exclus sa aiba in spate si un alt scenariu.

Presedintele inca mai crede in al doilea mandat

Au fost nenumarate momente in care s-a mizat pe faptul ca Dragnea si Tariceanu, satui sa fie umiliti mojiceste de fostul profesoras de fizica, vor ceda nervos si vor declansa actiunile necesare pentru a-l trimite pe acesta la lada de gunoi a politicii. Suspendarea ar fi fost exact ceea ce astepta Iohannis. Nu atat contructia unei noi imagini, mai convingatoare, cum se intreceau analistii si comentatorii politici sa-si deserte desaga cu opinii prin studiourile de televiziune, cat crearea unui cadru emotional puternic. La ordin, trupele #rezist ar fi iesit in strada si ar fi provocat haos. Ar fi fost ceva similar evenimentelor de dupa momentul „Colectiv” sau demonstratiei din 10 august. De altfel, cu gura lui Iohannis a spus ca deciziile se mai iau si pe fond emotional. Iar el stie foarte bine ca numai un asemenea moment i-ar mai fi favorabil pentru a pune mana pe al doilea mandat.

Primul loc pe liste

Boicotarea referendumului de catre PSD intra in panoplia celor mai cretine lucruri pe care Rares Bogdan le-a rostit de-a lungul timpului. Nu Liviu Dragnea sau partidul lui pun piedica actiunii din 26 mai, ci chiar presedintele isi boicoteaza referendumul, prin doua intrebari lipsite de logica, sterpe si al caror continut nu a fost in stare sa-l reproduca. Este limpede ca nici macar nu il intereseaza raspunsurile si nu l-au interesat vreodata, ci ca vrea doar sa vada cine e de partea lui si cine nu. In rest, Bogdane, las-o domol cu suspendarea. Se vede ca si tu mizezi pe ea, ca solutie salvatoare pentru cel care te-a impus pe listele liberalilor de la europarlamentare. Ca doar nu te-o fi pus Orban.

author avatar
Valentin Boeru
3.436 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger