AcasăNewsLui Orban ii moare la final

Lui Orban ii moare la final

Presedintele PNL rupe logica in doua

Discursul lui Ludovic Orban, de sambata, de la mitingul PNL, nu depaseste cu mult cadrul neghiobiilor declarate pana acum. E in acelasi registru al ineptiilor ridicate la rang de stralucire intelectuala, al banalitatilor iohanniste si al ideilor care i se buluceau pe buze, dar din gura ii iesea cu totul altceva. „Avem misiunea sfanta de a finaliza Revolutia”, tipa actorul Ludovic, caruia i-as da, oricand, un Oscar pentru figuratie. Nu stiu ce a vrut sa spuna cu asta, dar pe mine ma trimite la anunturile de pe site-urile pentru adulti. „ Bruneta cu ochii verzi,1,78, 50 kg, sani naturali, fese perfecte, ofer companie domnilor generosi si masaj de relaxare”. Mai departe, fiecare intuieste ce vrea.

Presedintele <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpnl title=PNL data wpil keyword link=linked>PNL<a> rupe logica in doua

Microbul l-a luat de Iohannis, care vorbeste de celebrarea  a 30 de ani de la Revolutie, desi pana la implinirea termenului sa tot fie peste 200 de zile. Cum e turcul, si pistolul! Liderul liberal n-are decat sa se supere, dar gogomania asta ma face sa ma gandesc ori la putinatatea cuvintelor ori la saracia ideilor. La fel ca la Iohannis.

Revolutie cu masaj eroic

Vrea nu vrea, Ludovic Orban derapeaza in peisajul namolos al temelor pe care nu le cunoaste sau nu le stapaneste. Procurorii au stabilit ca n-a fost nicio Revolutie. A fost o lovitura de stat, teorie la care jurnalistii sau analistii mai indrazneti au aderat inca din primele luni ale lui 1990. „Revolutia nu s-a terminat”, spune Orban, „avem datoria s-o finalizam”. Ho, ho, mai usor cu vorbele, caci Revolutia nici macar nu a inceput. Intre paranteze fie zis, finalizeaz-o tu, Ludovic, ca pe mine ma umfla rasul cand mi te imaginez frecand-o pe spate sau mangaind-o pe ici pe colo, prin punctele esentiale, la un masaj eroic. Am zis eroic, nu te gandi la prostii.

Iohannis, fara perspective

Asadar, „avem datoria sfanta sa finalizam Revolutia si sa readucem Romania romanilor liberi, romanilor cinstiti, oamenilor muncitori, oamenilor corecti, oamenilor care isi iubesc tara, oamenilor care vor ridicarea acestei tari.” Aici, logica primului liberal al tarii se duce de rapa, sarindu-i rotile si oistea.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> Am adus Europa in Romania fiindca inainte de asta am dus Romania in Europa La fel de limpede nu

Despre care Romanie vorbeste? Cea de dupa lovitura de stat? Hai, fie, Revolutie, cum spune el. La ce le trebuie, din moment ce o au? Sau e vorba de Romania de pana in decembrie 1989? Incurcata treaba, Orban, caci PNL, pe vremea aia, era amintit doar in cartea de Istorie si nu cu vorbe magulitoare. Iar Klaus Iohannis, in timpurile alea, avea in fata ochilor doar perspectiva eterna a navetelor pe bicicleta intre Agnita si niste scoli din Sibiu, pe unde gasise loc sa predea, fara prea multe iluzii ca ar ajunge inspector scolar sau primar.

Tezele de la Mangalia

Intuitia imi spune ca sunt incredibil de multi cei care regreta timpurile de dinaintea lui 1989. Orban nu-i poate numara si nici doctrina liberala nu-i permite sa-i ia in considerare. Ar fi cea mai crunta lovitura, ca un liberal de talia lui, bun gudurator la botinele lui Iohannis si ale Coanei Merkel, sa regrete fatis disparitia comunistilor si a tarii conduse de ei.

Liberalii sunt convinsi ca vor castiga Ce Romania lui Ludovic

Si atunci, de ce ar vrea menestrelul lui Iohannis sa readuca Romania asta inapoi? Nimic din ceea spune nu ar mai fi valabil si s-ar dovedi falsitatea unui discurs in care confunda principiile liberale cu Tezele de la Mangalia, de pe vremea lui Ceusescu, privind imbunatatirea activitatii politico-ideologice, de educare marxist-leninista a membrilor de partid, a tuturor oamenilor muncii.

Lectura cu aiureli din Sibiu

De ce a adoptat Ludovic Orban o pozitie pe care nu o stapaneste? Cred ca nimeni nu poate da un raspuns pe masura. Ce a vrut sa transmita prin discursul lui? Dracu’ stie! Sa redea Romania romanilor cinstiti, corecti si muncitori si ce a mai indrugat el acolo? Pai nu e a lor, Ludovic? Le-o aduci tu de acasa, impreuna cu Rares Bogdan? Logica ta, Ludovic, e coplesitoare, mai ales cand te lansezi in comparatii prin care incerci – jalnic, jalnic, vai ce jalnic – sa faci din Iohannis stindardul luptei anticomunite. Doar el „sta ca un stejar in calea furtunilor pornite de ciuma rosie, care apara democratia, care apara statutul european, care apara drepturile si libertatile fiecarui cetatean, alaturi de care vom construi o Romanie puternica, o Romanie moderna, o Romanie a oamenilor cinstiti.” „Ciuma rosie” zici? Pana si aici esti de o logica, sa ma ierti, tampita, care se vede cum iti moare la final. Logica, desigur. Sintagma a fost lansata in propaganda fascista si nazista de Joseph Goebbels, pentru a-i denigra pe comunisti. Mai pune mana pe o carte si citeste, ca alea scrise de Iohannis sunt niste aiureli despre cum mergea el cu bicicleta prin Sibiu. In rest, mai finalizezi ceva?

author avatar
Valentin Boeru
3.629 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger