AcasăNewsLudovic Orban, incoltit de DNA pe Transalpina

Ludovic Orban, incoltit de DNA pe Transalpina

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, liderul liberal Ludovic Orban a intrat pe „lista scurta” a procurorilor anticoruptie, suspectat fiind ca ar fi stat, pe cand era ministrul Transporturilor, la baza unuia dintre cele mai mari „tunuri” date bugetului de stat de catre fostul „rege al asfaltului”, Nelu Iordache.

20.03.2015 - „National” a dezvaluit redeschiderea de catre DNA a dosarului „Transalpina”

Si chiar daca personajele implicate in acest nou imens scandal de coruptie care va zgudui clasa politica au baiguit ca nu prea stiu despre ce este vorba, iata ca premierul Romaniei ii da „decisiva” lui Orban, dupa ce Corpul de Control al Guvernului a facut plangere penala pentru prejudicierea statului roman cu suma de 86 de milioane de euro in cazul Transalpina.

La pachet cu Vosganian

Ludovic Orban primeste lovituri din toate partile

Pe sfarstul mandatului sau ca ministru al Transporturilor, Ludovic Orban si-a dovedit generozitatea nemarginita, din bani publici, alocandu-i bunului sau prieten Nelu Iordache suma de 270 milioane de euro pentru modernizarea DN 67 C Bengesti–Sebes. Numai ca firma Romstrade nu a terminat nici macar acum constructia controversatei sosele Transalpina, mai ales ca dupa intrarea in insolventa a societatilor controlate de Nelu Iordache au iesit la iveala amanunte incendiare despre acest contract. Astfel, o expertiza contabila facuta la cererea CNADNR a demonstrat ca nu se pot justifica sub nicio forma zeci de milioane de euro care s-au pierdut pe serpentinele Transalpinei. Apoi, Nelu Iordache pare sa fi recunoscut „combinatia” in fata procurorilor anticoruptie care, acum, au fost sesizati oficial si de catre Corpul de Control al premierului cu privire la „gaura” de 86 de milioane de euro lasata prin constructia partiala a Transalpinei. Singura veste buna pentru Orban este ca Varujan Vosganian, celalalt demnitar suspectat ca l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache, are mana buna la datul cu mir imunitar.

author avatar
Catalin Tache
1.008 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger