AcasăNewsLudovic Orban incepe sa-si plateasca politele in USL

Ludovic Orban incepe sa-si plateasca politele in USL

Comod asezat pe meterezele ocrotite de Andrei Chiliman, Ludovic Orban pune tunurile pe ”amicii” din USL.

Ludovic Orban, critic cu propria tabara in prag de alegeri

Dupa ce l-a suntat pe Crin Antonescu cu ajutorul filialei PNL sector 1, care i-a confirmat candidatura pentru colegiul pe care il reprezinta si in prezent, Orban a inceput sa traga cu sageti otravite in USL. Nu direct in Antonescu, ci pentru inceput in Victor Ponta. Concret, Orban a tinut sa transeze el spinoasa problema a reprezentarii Romaniei la Consiliul Europei, redeschisa de uselisti cu gandul ca vor putea totusi sa-l lege de glie pe Basescu. ”Dupa decizia CCR, este evident ca, atat timp cat decizia ramane in vigoare, Victor Ponta trebuie sa negocieze cu Traian Basescu cine reprezinta Romania, nu poate sa incalce aceasta hotarare”, a decretat Orban.

Nemultumit doar cu atat, liberalul a plusat si si-a poftit colegii din USL sa-si ”regandeasca atitudinea in plan extern” cata vreme Basescu va ramane presedinte. ”Nu avem voie sa ne ducem cu para la cancelariile europene”, si-a detaliat Orban viziunea. Coincidenta sau nu, concomitent cu Orban, Calin Popescu Tariceanu (a carui viitoare cariera parlamentara a fost salvata tot de Chiliman, care i-a oferit si lui un colegiu) s-a lepadat public de Gigi Becali, in conditiile in care primirea acestuia in PNL era binecuvantata de Antonescu. Iesirile celor doi nu numai ca statuteaza existenta unei tabere ostile lui Antonescu, dar demonstreaza si ca dizidentii din PNL prind glas taman acum, in prag de alegeri. Fapt care contravine regulilor jocului politic, dar se potriveste suspect de bine cu unele scenarii post-electorale. Cum ar fi acela din care cele doua primadone ale momentului, Ponta si Antonescu, lipsesc, dar apare in schimb, in rol principal, Tariceanu.

[poll id=”367″]

author avatar
Simona Badulescu
1.100 afisari

1 COMENTARIU

  1. Orban si Tariceanu au dreptate in criticile pe care le adreseaza conducerii partidului. Daca am fi cu adevarat liberali, am accepta aceste critici. Ma bucur sa vad ca nu mai e Chiliman singurul dizident.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger