AcasăNewsLucrurile au luat-o razna! Zeci de copii din Arges, loviti de rotavirus

Lucrurile au luat-o razna! Zeci de copii din Arges, loviti de rotavirus

Scandalul copiilor cu infectii digestive, soldat deja cu trei decese, escaladeaza, iar in tot acest timp autoritatile ridica din umeri. In continuare, zeci de copii sunt internati in spitalele din judetul Arges, fiind suspectati de infestare cu roravirus.

Ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu sustine ca o eventuala demisie nu ar rezolva problemele copiilor cu infectii digestive

Cu toate acestea, ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, spune ca nu isi da demisia, simtindu-se doar “frustrat” cu nu a aflat pana acum sursa infectiilor.

42 in Arges

Patriciu Achimas-Cadariu

Conform informatiilor publicate de Directia de Sanatate Arges, in  spitalele din judet sunt internati 42 de copii cu infectii digestive, iar doi bebelusi au fost transferati la Bucuresti, fiind confirmati cu rotavirus. Un numar de 33 de copii sunt internati la Spitalul de Pediatrie Pitesti, iar 11 dintre acestia s-au prezentat intr-o singura zi. De asemenea, alti cinci copii sunt internati la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti, trei la Spitalul Municipal Curtea de Arges si unul este internat la Spitalul Orasenesc Costesti. Cei doi copii transferati in Capitala se afla sub atentia medicilor de la spitalele „Victor Babes” si „Matei Bals”. Probele de lapte recoltate din locuintele copiilor din Stefanesti si Pitesti corespund standardelor in vigoare, iar cele de sterilitate recoltate de la Spitalul de Pediatrie Pitesti sunt in parametri normali. In Spitalul ” Marie Curie”, mai sunt internati noua copii diagnosticati cu sindromul hemolitic-uremic, iar sase dintre acestia se afla internati la Nefrologie si trei la Terapie Intensiva.

Ministrul Sanatatii e “frustrat”, dar nu-si da demisia

In contextul in care mai multi deputati au cerut demisia ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu a spus ca nu va face acest lucru. Achimas-Cadariu a fost chemat ieri  in Comisia pentru Sanatate a Camerei Deputatilor, pentru a fi audiat cu privire la situatia copiilor internati la Spitalul „Marie Curie” diagnosticati cu sindromul hemolitic-uremic si a celor trei care au decedat. In cadrul audierilor, deputatul ALDE Gratiela Gavrilescu si deputatul PSD Calin Potor au cerut demisia ministrului Sanatatii. Insa Patriciu Achimas-Cadariu a declarat ca nu intentioneaza sa demisioneze. „Ultima perioada a fost dificila, nu cred ca cineva se poate pune in pielea parintilor acestor copii. Nu cred ca demisia mea rezolva aceasta problema”, a spus ministrul. In schimb, ministrul Sanatatii s-a aratat “foarte frustrat” pentru ca nu are inca rezultatele anchetei. „Asta este realitatea, e o chestiune absolut inexplicabila si sunt foarte frustrat ca nu avem rezultatele la aceasta ancheta, dar nu pot sa oblig pe nimeni sa dea alte rezultate decat realitatea”, a declarat Achimas-Cadariu.

author avatar
Andrei Coman
484 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger