AcasăNewsLucrarile de doctorat, departe de ochii publicului: "Sunt intangibile"

Lucrarile de doctorat, departe de ochii publicului: „Sunt intangibile”

Pe fondul controverselor aparite in spatiul public, in ultima vreme, in privinta tezelor de doctorat ale mai multor figuri cunoscute din sfera politica autohtona, dar nu numai, aflam ca un oficial din cadrul Bibioltecii Nationale (incinta in care se afla stocate lucrarile de doctorat) a decis sa interzica accesul publicului la consultarea tezelor aflate in Depozitul Legal al institutiei.

Decizia s-ar aplica inca de la 1 septembrie. Povestea a ajuns la urechile opiniei publice abia recent, cand noua sefa a Depozitului, instalata in functie tocmai incepand cu momentul amintit, a admis ca nu se mai permite accesul cititorilor la consultarea lucrarilor.

Filmata cu camera ascunsa de un reporter al news.ro, dupa cum se poate observa din imaginile respective, difuzate luni dimineata de Romania TV, Ileana Serbanescu sustine ca motivul pentru care se aplica, mai nou, aceasta masura este aceea ca e vorba de lucrari „intangibile”, din care Biblioteca Nationala primeste un singur exemplar. „Exemplarul care vine in Biblioteca Nationala face parte din depozitul legal intangibil. In consecinta, exemplarele care vin in Depozitul Legal nu se comunica utilizatorilor (…) Eu nu-l dau (…)”.

Hotararea se cam bate cap in cap cu propriul regulament de functionare a institutiei, care stipuleaza ca pentru a consulta lucrari de doctorat in cazul carora se aplica Legea Depozitului Legal, doritorii puteau adresa o cerere scrisa sefului Serviciului in cauza.

247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger