AcasăNewsLucian Netejoru, din nou sef al Inspectiei Judiciare

Lucian Netejoru, din nou sef al Inspectiei Judiciare

Dupa o zi de boicot al procurorilor din CSM si multe tensiuni in timpul sedintei de ieri, membrii Consiliului au decis cu 9 voturi pentru, din 15, ca Lucian Netejoru sa ocupe si in urmatorii 3 ani functia de sef al Inspectiei Judiciare. O unitate grea din cadrul CSM care a deschis multe dosare ale celor care au semnat si au functionat in cadrul protocoalelor ascunse dintre DNA-SRI -Parchetul General sau instanta suprema.

Astfel, ieri, plenul CSM a validat, in urma dezbaterii, rezultatul concursului pentru ocuparea functiei de sef al Inspectiei Judiciare. Magistratul Lucian Netejoru a obtinut  un nou mandat la conducerea institutiei . Discutiile din plenul CSM au fost tensionate pentru ca aceasta functie este importanta in mentinerea unei justitii curate. Cele doua tabere care s-au ciondanit pentru a ocupa acest post au avut discutii aprinse in timpul sedintei.

Procurorii pusi la punct

Pe deoparte, contestatarii, precum procurorul Cristian Ban, au caracterizat concursul ca fiind un joc al copilariei, in vreme ce judecatoarea Gabriela Baltag i-a replicat ca a fost depasit acest moment. Magistrata a tinut sa sublinieze ca „acest plen a depasit momentele din copilarie”. ”Cristian Ban: Am reusit sa va smulg un zambet! Gabriela Baltag: Chiar deloc. Nu am ce face, pentru ca sunt fata in fata cu dumneavoastra. Cristian Ban: Daca vreti, ma intorc cu spatele. Gabriela Baltag: Vorbeati ca nu avem temei legal. Domnule procuror, daca-mi dati voie. De regula, un judecator nu e intrerupt de un procuror”, i-a replicat magistrata.  Un mic fragment din ”discutiile” de la CSM. Adevarati profesionisti!

author avatar
Ramona Feraru
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger