Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Lucan si generalul Bucov

Lucan si generalul Bucov

Autor:

Prozatorul, dramaturgul, academicianul D.R. Popescu este, probabil, cel mai important scriitor roman in viata. Domnul D.R. Popescu ne-a incredintat un text despre drama si avatarurile unui chirurg. Este, de fapt, un articol despre felcerii politici care au macelarit Romania.

 

dr popescu 1 Lucan si generalul Bucov

Prozatorul, dramaturgul, academicianul D.R. Popescu

Generalul Bucov a fost un mare iubitor al romanilor! A vrut sa-i scape de o mare pacoste: de religia ortodoxa! Ma mir ca pana astazi nu s-au inaltat cateva sute de statui in localitatile din Transilvania, unde a tras cu tunul in biserici si in manastiri!Si nu i-a fost usor! Mai ales ca obuzele din acea vreme erau cam oarbe: distrugeau o biserica din clopotnita pana in temelii! Dar tunurile lui Bucov aveau in constiinta lor infipta pana in plasele democratia mortii!.. Caci daca oamenii cam fugeau din biserici cand incepea bubuirea lacasurilor sfinte, sfintii ramaneau pe loc, in altare, pe pereti, langa Dumnezeu si langa Iisus Cristos, asa ca puteau fi sparti in bucati si parjoliti de obuze! Sa vezi o aripa de inger casapita, treaca-mearga, dar sa-l vezi pe Iisus scapat de o posibila noua rastignire, era un mare succes militar! Cu apostolii nu era o mare problema – ei erau arsi din cap pana in picioare, ca sa nu mai aiba nici cap si nici picioare – si sa nu mai umble prin Transilvania si sa pustiasca lumea cu invataturile lui Iisus! Fecioara Maria, intr-un saracacios edificiu, aducandu-l pe lume pe Iisus, nu era greu de talit, doar prin imprejurimile ei mai existau si niscaiva animale domestice, mici si mari, care trebuiau si ele starpite, pentru ecologizarea pamantului. Cei trei Crai de la Rasarit era normal sa cada sub obuzele aduse de Bucov din Vest! Cu Dumnezeu n-a fost o problema pentru tunarul Bucov, doar pe Dumnezeu nu l-a vazut nimeni, asa ca era firesc sa-l elimine obuzele din icoane, si sa-l faca invizibil! Va dati seama ce scena de film – o, de serial, da!.. Da, sa-l ochesti pe Dumnezeu cu tunul – in barbie! – si sa-l faci praf si pulbere! Pe Iisus, la fel: KO! Daca omori religia unui popor, daca-i asasinezi credinta si-i parjolesti limba, poti sa-l arunci foarte usor la gunoi! Sigur, astazi, s-au schimbat tunurile: ele trag cu succes in fabrici si uzine, in aceste mormane de fiare vechi, ca sa elibereze cetatenii de o munca in spatiul circumstantial de loc – si sa le dea posibilitatea sa se desfete prin Spania, la capsunarit! Sa nu uitam Italia! Doar de pe acolo a venit Traian sa deguste aurul de la Rosia Montana! Se stie: dupa moartea lui Decebal, romanii s-au carat din Dacia cu sacii plini de aur!.. Doar un dac, Bicilis, ca sa nu le ingreuneze munca,  le-a spus sub ce apa trecatoare ascunsese Decebal aurul Daciei!.. Dar sa nu-l scapam din vedere pe magnificul general Bucov! El i-a intrecut pe turci, pe barbari, pe toti prietenii de nadejde ai danubiano-ponticilor – tragand cu tunurile in bisericile ortodoxe, ca sa-i scape cu desavarsire pe transilvaneni de iluzia unui Dumnezeu – Doamne fereste! – ortodox!

profmihailucan.fotovi 0 Lucan si generalul Bucov

Prosfesorul Mihail Lucan

Astazi, bucovii imperiali, cu sprijinul eroic al bucovilor autohtoni, cu – hm! – constiinta profund oxidata, trag cu tot ce au la indemana, in istorie, in Eminescu si ai sai, in economie, si, de o vreme, in medici!.. Trebuie, intr-adevar, ca Romania sa scape de aceasta plaga rusinoasa – medicii! Mai ales ca in Romania nu mai intalnesti decat foarte rar picior de bolnav! Doctorii ar trebui, toti, sa fie incatusati si bagati la tuhaus! Am deveni, cu siguranta, pe locul intai in lume, in acest domeniu!.. Suntem pe locul doi in lume, dupa Siria, care se afla intr-un razboi cu sapte capete, in privinta cetatenilor plecati peste hotarele tarii… Desigur, suntem pe locul intai la avorturi si la copiii facuti de copii! Suntem, insa, foarte bucurosi ca avem fiecare roman o suprafata de 3,5 centimetri de autostrada! Dar ne apasa prezenta medicilor in Romania! Serios, ar trebui data o chestie d-asta de urgenta, ca sa-i alungam peste granitele tarii si sa scapam de ei!.. Pe Lucan, pe care il cunosc din motive pe care nu le doresc nici bucovilor sa le cunoasca, l-am intalnit pentru prima oara la Cluj – si vreau sa spun ca s-a purtat urat cu mine: m-a facut sanatos!.. Pe gratis! Acum doi ani i-am dat un telefon: o doamna invatatoare din Bucuresti era la el in spital! Eu am auzit de cazul acestei doamne, n-o cunosteam, n-am vazut-o in viata mea! Sigur, Lucan a tinut-o gratis in spital, dar pe operatiile pe care i le-a facut i-a cerut – si a primit, bani pesin! – zece mii de euroi, zece mii de lire sterline, zece mii de ruble, si doar cate una suta de franci si de techini! Cativa fosti colegi de-ai mei de la Facultatea de Medicina din Cluj (pe care, din fericire, n-am terminat-o, si astfel am scapat de catuseriada binecuvantata de statul nostru drag) au facut stralucite cariere in strainatate… Unii au ajuns profesori universitari, sefi de spitale!.. In Germania, Franta, America, Spania, Canada!.. Unul dintre ei m-a invitat sa-mi petrec o vara in vila sa de pe malul spaniol al oceanului cu pricina… Lucan putea sa ramana in orice tara din Europa!.. La un moment dat, Sectia de medicina a Academiei Romane l-a votat… ca sa ajunga membru al Academiei! Ei, bine, cred ca e cazul ca toti medicii din Academia Romana sa profite de catuseriada romana!.. Daca toti doctorii din Romania pleaca in strainatate, romanii vor fi fericiti: niciun roman nu va mai fi bolnav!

Generalii bucovani romani, eroii zilelor noastre, catuseristii cu salarii de mizerie, trebuie sa-i dea naibii pe toi medicii din Tara Carpatilor! Ca sa nu mai beneficiem de nicio boala!

Academicieni, profesori, conferentiari, lectori, asistenti universitari, sau simpli medici, ar trebui sa se bucure de gratiile Dreptului National Aleatoriu, ca sa prospitieze tara noastra draga!.. Dau doar cateva nume de doctori care ne fac sa suferim: Leonida, Gherasim, Leon Danaila, Irinel Popescu, Popa Constantin, Deac, Sinescu, Horvat, Beuran, Motocu, Patriciu Achimas-Cadariu, Bacalbasa, Blidaru, Ciuce, Tudor Nicolae, Silviu Constantinoiu, Ioan Cordos, Botea Florin, Leon Dumitrescu, Viorel Scripcaru, Gheorghe Peltecu, Stefan, Nicolae Balta, Suciu Nicolae, Sabetay, Codrut Sarafoleanu si Sarafoleanu I. Sa nu le uitam pe doamnele Ana Maria Orban-Schiopu, Mihaela Aura Mocanu, Dimulescu, Ginghina, Rugina, Panaitescu, Fruntelata, Dutescu, Vicol Mariana, Cristina, Dorobantu, Zamfir, Monica Baluta…

Insa, insa!.. Doamne fereste… ca pe medicii din Romania sa-i apuce patriotismul de piata si sa se instaleze o saptamana – seara, mai ales! – in fata unor institutii centrale, obisnuite cu stahanovismul  revolutionar, si sa taca doar, nu sa cante din  vuvuzele liberale!..

Hai, nu o saptamana, ci doar o zi!.. Cati romanasi s-ar duce intr-o alta lume, celest mioritica, plina de mirese si de miri vesnic traitori intr-o nunta cosmica? O, dar ar fi o mare jale pentru industria de cosciuge si cruci, fiindca unele cimitire ar intra in insolventa!..

O, unde esti tu, Bucov, generale, ca sa ramai umilit de felul in care romanii stiu sa traga in romani cu tunuri besinoase, comerciale si politice!..

Oare concertele metalice de pe stadionul de fotbal din Cluj si de la Bontida, producatoare de fericiri iluzorii sau eficiente sexual, nu sunt intemeiate pe materialism dialectic, eficient, nu inving ele idealurile ideale si stravechi ale mortii, aceasta stare de parazitare a vietii?! Ba da! Fuga de realitate si incetatenirea intr-o isterie colectiva fac parte din magia absurdului voluntar! Dar sa te intalnesti intr-o sala de teatru, in Cluj, acum vreo doi, sau trei ani, cu o mie de oameni operati de tine, carora le-ai redat vietii prostata, sau le-ai dat intru vietuire un nou rinichi, asta devine astazi pentru procurorii si politicienii mascati o rusine!.. Cum sa stai tu, medic, de vorba cu atatia oameni care nu sunt morti!? Asta, da, nu e altceva decat un absurd medical! Iar faptul ca niste mascati insotiti de o ceata de circarese cu microfoane, care stiu cu multe ore inainte minutul cand vinovatul Lucan, care a salvat atatea vieti, va fi inhatat… da, da, dada, face parte din absurdul stahanovist, danubiano-pontic, care nu are nicio legatura cu penibilul absurd involuntar!

Daca, in orice circumstante istorice, existenta umana beneficiaza de acelas – unic si ireversibil ciclu biologic – nastere, copilarie, adolescenta, maturitate, moarte, astazi danubienii-carpato-bahluieni si mureseni au mai statuat un ciclu irefutabil: catuseritul!

Ei, da, da! Ei merita!..catusarii! respectati!  Pentru inflorirea spirituala ce-i impinge spre binele poporenilor!.. Dar nu neaparat pentru grija ce le-o poarta celor care desfasoara o vrednica activitate patriotica, in puscarii, ca sa mareasca, prin procreatie stiintifica, numarul romanilor ce vor popula maine-poimaine tarile Europei, ci, mai ales, pentru dragostea ce le-o poarta savantilor, oamenilor de cultura si arta… Ei merita!.. Ei, catusarii!,Ei ar trebui decorati cu Premiul Nobel! Premiul Nobel pentru o suta de ani de rusine!

Dar, vorba unui amic de-al meu, ar trebui, totusi, sa ne rugam de Dumnezeu ca unii dintre eroii care infaptuiesc aceasta religie a catuseriadei, sa aiba nevoie macar de un rinichi – si sa fie operati de procurori!

O, dar orice s-a intamplat in istoria noastra, sfintii din biserici n-au murit! Asa ca tunurile – colegiale, medicale, culturale! – n-o sa poata, totusi, sa faca in asa fel ca Danemarca danubiano-pontica sa cada din balamale!

 

     

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!