AcasăNewsLovituri de cutit pentru Siria

Lovituri de cutit pentru Siria

Scene de groaza in statia de metrou Leytonstone

Trei persoane au fost ranite cu cutitul, sambata seara, intr-o statie a metroului londonez, de catre un barbat care a strigat ”Asta este pentru  Siria!” inainte de a fi doborat de fortele de ordine.

Scene de groaza in statia de metrou Leytonstone

”Tratam aceasta ca un incident terorist”, a declarat Richard Walton, seful unitatii antiteroriste a politiei londoneze,  informeaza Reuters. Una din cele trei persoane ranite se afla internata in stare grava. Celelalte doua au suferit rani usoare. Potrivit politiei, agresorul a amenintat si alte persoane aflate pe peronul metroului. Fotografiile difuzate pe Twitter arata o balta de sange in apropierea intrarii in  statia Leytonstone care se afla la zece kilometri de centrul Londrei. Potrivit unui martor citat de presa britanica, agresorul a declarat ca prin fapta lui urmarea sa razbune bombardamentele occidentale din Siria insa politia a refuzat sa faca un comentariu pe aceasta tema. Aviatia britanica a efectuat, saptamana trecuta, primele raiduri aeriene impotriva pozitiilor organizatiei teroriste Statul Islamic din Siria, la cateva ore dupa ce armata a primit unda verde in urma unui vot in Camera Comunelor. Premierul britanic David Cameron a cerut in mod expres deputatilor acordul, dupa sangeroasele atentate din Paris si din Saint-Denis, revendicate de ISIS in 13 noiembrie si soldate cu 130 de morti. ”Am vazut multi oameni fugind insa nu am realizat ce se intampla. Am continuat sa merg pentru a lua trenul si atunci am vazut un individ cu un cutit in mana. Nu mi-a venit sa cred”, a declarat un martor pentru The Guardian.

”Nu esti musulman, omule, nu esti!”

Agresorul a fost arestat la ora locala 19.14 dupa ce a fost doborat cu un pistol cu electrosocuri. Din inregistrarile video se poate vedea cum atacatorul se arunca asupra victimelor, in timp ce politistii il someaza sa arunce cutitul. Ulterior, dupa ce a fost incatusat, un martor a tipat la agresor: ”Nu esti musulman, omule, nu esti musulman!”. Un alt martor a relatat pentru BBC ca alti martori au inceput sa strige la cel arestat iar un barbat a incercat sa-i arunce o sticla in cap. Ancheta in acest caz este condusa ce Comandamentul antiterorist (CTC) al politiei londoneze. Richard Walton a cerut, intr-un comunicat, ca populatia sa ”ramana calma dar vigilenta”. Marea Britanie este in stare de alerta ”grava” (penultimul nivel de alerta) dar agresiuni precum cea din Leytonstone sunt extrem de dificil de dejucat. In mai 2013, un soldat britanic a fost ucis in circumstante asemanatoare de catre doi islamisti radicali in plin centrul Londrei.

author avatar
Tudor Borcea
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger