AcasăNewsLovitura mortala a lui Hans Klemm

Lovitura mortala a lui Hans Klemm

Lui Hans Klemm nu ii place fugarul Sebastian Ghita. Noua, in schimb, ne place fugarul Edward Snowden

Ambasadorul american la Bucuresti, Hans Klemm, a iesit la rampa cu o declaratie naucitoare. A pus cu botul cu labe caracatita coruptiei si, in general, pe toata lumea care o sustinea. Pe ea, pe coruptie. Domnia sa este convins de asta. Grabit, insa, a uitat ca romanii, in general, au fost rezervati in privinta sfaturilor sale si ale predecesorilor.

Lui Hans Klemm nu ii place fugarul Sebastian Ghita. Noua, in schimb, ne place fugarul Edward Snowden

Sunt de acord ca mai avem multe de invatat despre modelul american, despre felul in care marile banci de acolo si proprietarii lor stiu sa manipuleze finantele, de regula dand tepe colosale si transformand lumea in muritori de foame. Iar la final se lasa doar cu amenda. Sau nu despre asta era vorba?

Guvernele Boc, o adunatura de sfinti

Inca nu imi este clar pe cine a vrut sa pocneasca in moalele capului domnul Hans Klemm, caci, pana una alta, a dat un cap in gura uzantelor diplomatice. Si asta pentru ca, daca avea ceva de spus, ar fi trebuit sa se adreseze Ministerului de Externe, caci este acreditat pe langa autoritatile romane, nu pe langa strada, nu pe langa opinia publica sau vreo agentie de presa. Inclusiv Adrian Nastase i-a transmis asta indirect, prin vara trecuta, dar domnul Klemm a uitat. Acum, Excelenta Sa nu mai da iama prin politica autohtona cu povetele, ci iese la atac impotriva coruptiei. I s-o fi parut, cumva, ca romanii vor un stat corupt? Ca vor sa dea spaga la nesfarsit? Ca ii iubesc pe marii ticalosi ai tarii, nenumiti sau renumiti? Ca ar sustine, in continuare, guvernarile Boc si regimul Basescu? Culmea este ca atunci, niciun ambasador american nu vorbea despre coruptie, desi era in toi.

Romanii strica imaginea anticoruptiei

Ambasadorul declara ca sustine ferm si clar eforturile presedintelui Iohannis si ale institutiilor judiciare de aplicare a legii impotriva coruptiei. Asta e chiar jignire adusa natiunii. Pai, n-a vazut ca si romanii sustin opintelile lui Klaus Iohannis pe fagasul asta? Nu au iesit in strada cateva sute de oameni, care pentru Rares Bogdan au insemnat cateva zeci de mii? Sigur, ar fi trebuit sa iasa in piata publica niste milioane, dar de unde, ca vreo trei milioane muncesc afara pentru bunastarea altora. Iar in tara, alte cateva milioane, daca ies in strada striga ori „Jos Iohannis!”, ori „Iohannis, casele-napoi!”. Deci, nu te poti baza pe ei, strica imaginea anticoruptiei. Si sunt convins ca nici presedintele nu i-ar vrea in strada, vad televiziunile americane si cer amanunte care pot fi deranjante. „ Statele Unite o sustin ferm pe Laura Codruta Kovesi, procuror-sef al DNA si toate institutiile de lupta impotriva coruptiei din Romania”, declara ambasadorul. Dar si noi, romanii o sustinem. Ne plac iubitorii de pasari, de cucuvele mov, de pitpalacii de la DNA si de cucii din lut cu apa in ei, in care, daca sufli, canta frumos, cat sa scoata „structurili” hiturile cele mai interesante. Ce sa mai, e o lovitura mortala data de Hans Klemm! Imaginii de ambasador, in primul rand. Si coruptiei, bineinteles, daca ii place sa creada asta.

author avatar
Valentin Boeru
6.387 afisari

6 COMENTARII

  1. Hans il sustine pe Johanis,rameaza,dar si pe lck,ca doar si ea este subordonata lui din colonie.Sa vedem dupa 20 daca se schimba ceva,nu statutul de colonie ca nu mai sper asa ceva,dar macar sa fim tratati mai putin ca pe prosti,caci nu prea suntem in halul asta.Ma mir ca hans nu-si da seama de ce-i iese printre dinti,sa se inregistreze singur,ca base,dupa care sa nalizeze ce afirmatii face in americaneasca ca poate nu stie ce inseamna cuvantarile sale in limba locala.

  2. Sa-si vada de treaba lui si sa ne mai lase in pace cu lectiile de morala. Sa se uite ce este la el in tara si pe urma sa dea lecti. Mai bine s-ar duce de unde a venit ca nu-l regret.

  3. „O simpla #atingere poate schimba #soarta intregii #lumi… „
    Claudiu Neacsu – „#Atingerea”
    Noi promovam Romanul „Atingerea” atat pe #piata nationala, cat si pe cea #mondiala, avand drept scop final #HOLLYWOOD !
    #Proiectul va ofera perspectiva unui #castig suplimentar lunar (#parttime) sau a unui venit constant lunar (#fulltime), in functie de timpul pe care il veti dedica #activitatii si de rezultatele obtinute prin #munca depusa.
    Proiect national : Promovarea #romanului Atingerea pe piata nationala si vanzarea de #carte romaneasca pe piata nationala, cu #plata #ramburs, prin platforma #online pusa la dispozitie de #ditura #Epublishers.
    Proiect mondial : Promovarea unui pachet de carte romaneasca pe piata #americana (cu precadere). Pachetul cuprinde romanul Atingerea plus alte trei #carti de #dezvoltarepersonala. Cartile sunt traduse in limba #engleza si sunt prezentate sub pseudonimul Cliff Azaria.
    Solicitati Informatii la adresa de e-mail: monakodiana@yahoo.com
    #ANDREEAESCA Andreea Esca

  4. Dupa ce s-a pozat zambitor cu drapelul secuiesc in brate mai are tupeul sa ne tina si lectii de anticoruptie?

  5. Felicitari! Publicarea acestui articol, chiar si intr-un registru umoristic, a starnit reactia MAE si a lui Teodor Melescanu. Ambasadorul american a fost chemat la MAE si atentionat. Ministrul de Externe a declarat: „am facut si o referire la faptul ca nu este normal ca atunci cand exista anumite teme de interes pentru relatiile noastre bilaterale, acestea sa ne fie aduse la cunoştinta prin intermediul presei”.

  6. ….iar domnul ambasador a fost pus cu botul pe labe de Donald Trum care a retras toti ambasadorii americani din lume pusi de dl. Obama.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger