AcasăNewsLovitura DURA pentru casnice si copii: FMI cere ca TOTI romanii sa...

Lovitura DURA pentru casnice si copii: FMI cere ca TOTI romanii sa cotizeze la sistemul de sanatate!

Expertii Fondului Monetar International (FMI) au propus, vineri, Guvernului, ca toti romanii, inclusiv casnicele si copiii, sa plateasca asigurare de sanatate.

Membrii misiunii FMI, aflati la Bucuresti pentru prima evaluare a noului acord, s-au intalnit, vineri, la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta. Expertii au propus Guvernului ca sotul, sotia si copiii pana in 26 de ani, dar si parintii fara venituri proprii (casnicele), aflati in intretinerea unei persoane asigurate, sa cotizeze la sistemul de sanatate, scrie rtv.net.

Astfel, toti cei care nu au venituri proprii ar putea fi obligati sa plateasca lunar suma de 38 de lei, contributia minima, deoarece gaura din bugetul asigurarilor de sanatate a ajuns la valori istorice.

Misiunea Fondului Monetar International si Comisiei Europene a sosit marti la Bucuresti pentru a discuta cu autoritatile romane in cadrul primei evaluari a noului acord aprobat in septembrie, principalele subiecte fiind executia bugetara, masurile fiscale si bugetul pe anul viitor.

Bugetul de stat pentru anul 2014, rectificarea bugetara si reforma din sanatate, precum si privatizarea CFR Marfa au fost principalele teme aflate in discutie.

Autoritatile romane negociaza cu misiunea FMI toti indicatorii pe care va fi construit bugetul pe anul viitor, urmand ca proiectul de buget sa fie trimis Parlamentului cel tarziu in 15 noiembrie.

Discutiile se axeaza in principal pe masurile fiscale pe care Guvernul le are in vedere pentru a compensa eventuale relaxari, precum promisa reducere a CAS cu trei puncte procentuale.

author avatar
Alina Costache
1.216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger