AcasăNewsLovitura dura incasata de Gigi Becali: "Nu poate beneficia de un asemenea...

Lovitura dura incasata de Gigi Becali: „Nu poate beneficia de un asemenea avantaj!”

Incarcerat de aproape un an, dupa ce a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru comiterea mai multor infractiuni economice, afaceristul Gigi Becali traieste momente cumplite dupa gratii.

Patronul clubului de fotbal Steaua Bucuresti ar face orice pentru a se putea elibera cat mai repede, dar toate usile par sa ii fie inchise. Becali spera ca, saptamana viitoare, sa i se acorde posibilitatea de a fi eliberat pentru o scurta perioada de timp, pentru a se putea opera la spate, afaceristul avand mari probleme din cauza durerilor la coloana vertebrala.

Un verdict in acest caz este asteptat pe 19 februarie, insa apropiatii lui Becali iau in calcul orice rezultat si chiar pregatesc noi documente pentru a solicita eliberarea pe alte motive, daca magistratii nu-i vor permite afaceristului sa se opereze in strainatate.

Totusi, conform fanatik.ro, doua dintre scenariile gandite de apropiatii lui Becali sunt anulate chiar de avocatul acestuia. Bogdan Vlad a precizat ca apropiatii lui Becali sperau ca noul Cod Penal sa-i permita afaceristului sa-si transforme pedeapsa in arest la domiciliu, insa aceasta posibilitate ii vizeaza doar pe cei condamnati la arest preventiv. „Becali nu poate beneficia de un asemenea avantaj pentru ca arestul la domiciliu nu intervine in cazul persoanelor care sunt condamnate definitiv” este anuntul clar facut de avocatul lui Gigi Becali.

Noul Cod Penal ofera celor condamnati la inchisoare cu executare posibilitatea sa cumpere zile de libertate, in functie de averea estimata pe care o au. Daca ar fi putut beneficia de acest avantaj, Becali ar fi trebuit sa plateasca circa 500 lei pentru fiecare zi de libertate, insa avocatul sau ii da, practic, o noua lovitura. Astfel, Gigi Becali nu se incadreaza nici pentru a beneficia de acest avantaj, doar infractorii condamnati pentru comiterea anumitor infractiuni putand beneficia de acest avantaj.

author avatar
Cristi Ionita
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger