AcasăDezvaluiriAncheteLovitura decisiva: Tariceanu la Interne!

Lovitura decisiva: Tariceanu la Interne!

Nominalizarea lui Calin Popescu Tariceanu la sefia Internelor va inflama si mai mult spiritele in PNL

Strategia Palatului Victoria pentru scoaterea din tatani si inclusiv din schema prezidentiala a lui Crin Antonescu este gata. Planul premierului de rupere a actualei coalitii guvernamentale cuprinde trei etape mari si late.

Nominalizarea lui Calin Popescu Tariceanu la sefia Internelor va inflama si mai mult spiritele in PNL

Cea mai buna dovada ca lucrurile se precipita este ca s-a trecut deja la „fezandarea” lui Radu Stroe, ale carui zile in fruntea Ministerului de Interne sunt ca si numarate. Si acesta este doar inceputul…

Pasul 1: Eliberarea postului

Soarta lui Radu Stroe a fost deja decisa

Fost secretar in MAI, actualul presedinte al Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, a declansat un atac fara precedent la adresa lui Radu Stroe.

Mircea Dusa (foto) si Corneliu Dobritoiu vor juca rolul „iepurilor” in cursa pentru Interne

Astfel ca, dupa ce Niculae Marinescu, omul trimis de ministrul de Interne sa ocupe functia de inspector sef al IJP Ilfov a fost dat afara din sediu dupa doar cateva ore de la instalare, Petrache a luat prin surprindere pe toata lumea, cerand vehement demiterea imediata a lui Stroe, pe motiv de „slaba administrare a numirilor in functiile disponibile”.

Corneliu Dobritoiu

„National” a descoperit in exclusivitate ca totul a pornit de la iminenta desemnare drept consilier al ministrului de Interne pe probleme de informatii a comisarului sef Dumitru Catana, fost ofiter al „Doi s’un sfert” si actual consilier judetean  in Ilfov din partea PP-DD. Pretextul a cazut la tanc pentru declansarea linsajului mediatic si prelucrarea informationala din partea Serviciilor de care va avea parte Radu Stroe de acum inainte. De altfel, acesta, simtind ca i se pregateste ceva, a si iesit ieri public, amenintand cu demisia daca nu va primi mai multi bani pentru politisti.

Pasul 2: Pastrarea locului liber

Luati prin surprindere de atacul neasteptat al lui Petrache si simtind ca li se pregateste ceva, membrii loiali presedintelui PNL, Crin Antonescu, au cerut deja lamuriri despre ce se va intampla dupa debarcarea lui Stroe. Iar premierul Ponta a avut grija sa-i linisteasca pe toate canalele posibile ca pentru pastrarea echilibrului, nu vor avea loc schimbari majore. Si ca Mircea Dusa, pe care administratia americana oricum l-a cerut plecat din fruntea MApN, va reveni la sefia Internelor, de unde s-a lasat atat de greu dus. Iar liberalul Corneliu Dobritoiu va fi reinstalat ministru al Apararii. De altfel, deja instiintati de miscare, Dusa si Dobritoiu au pus repede botul la aceasta intoxicare si, in ultimele zile, au tot susotit intens intre ei despre ce oameni vor pastra pe functii. Mai mult, Mircea Dusa a si declarat ieri ca nu se simte in largul sau la Aparare si ca, atunci cand a fost in fruntea Internelor, s-a batut pentru un buget rezonabil al ministerului.

Pasul 3: Umilinta maxima

Planurile premierului si a celor care il sprijina prevad  sa se traga de timp cu aceasta varianta „de lucru” Dusa – Dobritoiu, pana cand calculele politice vor arata ca pot trece la mutarea pe care Crin Antonescu nu o va putea accepta sub nicio forma. Si, drept urmare, va fi obligat sa anunte pasul inapoi si sa anunte el ruperea actualei formule a USL. Astfel, Victor Ponta il va propune ministru de Interne pe nimeni altul decat Calin Popescu Tariceanu.  Terenul este deja pregatit, specialistii din sistem amintindu-le pe toate caile politistilor despre vremurile de aur cand Tariceanu, care pe atunci era premier, s-a ocupat personal de dotarea cu masini si motociclete pentru IGPR, dar si de achizitionarea de uniforme de calitate pentru angajati. Si, mai ales, a dat „prime de excelenta” pe viata pentru sute de ofiteri, care acum sunt cu totii pe functii de conducere.

author avatar
Catalin Tache
6.548 afisari

5 COMENTARII

  1. Vrajeli, pentru un nou ministru ii trebuie si acordul formal al lui Crin. Ar risca Ponta in planul imaginii. Intoxicare

  2. …..ziar si ziaristi de doi bani….a’ti fost si sunteti slugile lui chiorete….aveti zilele numarate.

  3. Care chiorete?base sau ponta? Oricum, somn usor crin, cativa ani buni sa le tot suelesti de acum inainte. Sau poate te apuci si tu sa unveti engleza. Ponta vad ca misca, base sta bine in Europa, cu tariceanu s-au facut bani, de ce nu?

  4. ….cine poate stii ce jocuri si..”jucarii”fac ..”licuricii” si cei obedienti lor?…mai ales ca unii ..chiar aveau trasaturi de spioni si nemernici inca de cand erau…”in olimpul puterii”…vai de romani ,vai de Romania…cum de nu ia nimeni in calcul „jocul” U.D.M.R…al strategiilor ascunse privind asa zisul tinut secuiesc….probleme pe care unii le „tot intorc pe diferite fete”…si cum tariceanu sta bine cu..budapesta,…ar fi bine sa luati in calcul ,orice varianta din partea ..ambasadei s.u.a…..caci ..”AR FI BINE ,DACA NU AR FI ..RAU”!…cam asa trebuie gandit…..mai ales cand infractorii au dorinte absolut imimaginabile cum ar fi acelea de a deveni prim-ministri,ministri sau chiar..presedinti de tara….de ceilalti nici nu mai discutam ,sunt doar „uneltele” ..primilor..si aveti exemple in S.R.I.,POLITIE,JUSTITIE,MAGISTRATURA,SERVICII DE INFORMATII-paralele-….si ETC….inainte de a comenta ..GANDITI SI PRIVITI IN JUR…UDREA ,ANASTASE,TOADER,BOAGIU,OLTEANU,BLAGA,BOC,PAUL VASS ,NELU de la munca,BOGHICEVICI de la..Arad,FALCA-prezidentialul fin,EBA -savanta neamului,RIDZI-scamatoarea,”e liberi”,basecatura asisderea,si tot ..neamul lor politic si ATUNCI ,nu poti sa nu iei in calcul golaneala aceasta politica care are drept „strategie” jocuri si…plati,prin codoslac si hotii…si de-ar fi numai astea…ca sa vezi „popor roman” ce bucurii aveau sa te astepte dupa ce curvele si golanii din est,sud,nord si …vest ,..”V-AU ADUS..LIBERTATEA”..care de de ani va creiaza doar strai de voma si..saracie…CUM S-AR ZICE ..”ATI STRIGAT SI ..V-ATI STRICAT VIITORUL”…parca mai sincer era cu Ceausescu…desi nu se poate spune ca era nemaipomenit….DAR CUM VA PLAC HOTII….PE EI I-ATI ALES…acum nu mai ramane decat sa asteptam niscaiva..”asasinate”desi ,arestarile ordonate de basecatura …cam tot acolo aduc….sa traiti bine!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger