AcasăNewsLoteria vizelor: Visul a mii de potentiali imigranti in SUA s-a transformat...

Loteria vizelor: Visul a mii de potentiali imigranti in SUA s-a transformat in cosmar!

loteria-vizelor-sua-statele-unite-ale-americii

Peste 22.000 de oameni din toata lumea au fost anuntati in mod eronat ca sunt castigatori la loteria vizelor pentru SUA, relateaza Associated Press. Departamentul de Stat al SUA a anuntat vineri ca programul loteriei cu vize de imigrare a fost perturbat de o defectiune de ordin informatic si rezultatele unei recente trageri trebuie anulate, ceea ce va genera cu siguranta o profunda dezamagire in randul zecilor de mii de potentiali imigranti care fusesera anuntati anul acesta ca au obtinut sansa de a veni sa traiasca legal in Statele Unite.

loteria-vizelor-sua-statele-unite-ale-americiiUn oficial american, sub acoperirea anonimatului, a mentionat ca SUA regreta problemele cauzate de aceasta eroare si ca tragerea va fi repetata, rezultatele urmand sa fie anuntate in jur de 15 iulie.

In cadrul programului Diversity Immigrant Visa, guvernul american ofera circa 50.000 de vize anual, care sunt adjudecate aleator unor aplicanti din tari cu rate scazute de imigratie in Statele Unite.

Din cauza unei erori de programare, 90% dintre castigatorii tragerii, care a trebuit acum anulata, au fost selectati dintre cei care au aplicat pentru viza in primele doua zile, in loc ca selectia sa se faca din intregul set de aplicatii trimise in perioada de inregistrata prevazuta, care s-a incheiat la 3 noiembrie anul trecut.

Programul informatic a fost creat de guvernul SUA, iar acum problema a fost rezolvata, a mentionat oficialul citat, iar un al doilea responsabil a adaugat ca nimeni nu va fi tras la raspundere pentru cele intamplate.

234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger