Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Los Angeles, Moscova si New York, cosmarul soferilor

Los Angeles, Moscova si New York, cosmarul soferilor

Autor:

Aur, argint si bronz: in ordinea numerelor de pe tricou, cele trei metropole au fost cele mai ambuteiate orase in 2017, potrivit unui studiu publicat de cabinetul Inrix, specializat in automobile conectate. Bucurestiul este orasul cu cel mai aglomerat trafic din Europa. Haideti, doamna primar general, putem mai mult, de sa nu ajungem si noi la Mondiale?

 

lps angeles Los Angeles, Moscova si New York, cosmarul soferilor

211 milioane de vehicule ruleaza in SUA

Anul trecut, locuitorii din LA au petrecut 102 ore in ambuteiaje, fata de 91 de ore pentru moscoviti si new-yorkezi. Urmeaza Sao Paolo (86 ore), San Francisco (79), Bogota (75) si Londra (74), arata Inrix. Parisul se afla pe locul noua (69 ore). La scara tarilor, Thailanda este in fruntea clasamentului in care automobilistii petrec cel mai mult timp bara-n bara, urmata de Indonezia, Columbia si Venezuela.

moscova 1 Los Angeles, Moscova si New York, cosmarul soferilor

Moscovitii petrec anual 91 de ore bara la bara

Rusia se afla pe pozitia a sasea, talonata de SUA si Brazilia. Inrix a examinat date provenind din 38 de tari si 1360 de orase pentru studiul sau prezentat ca cel mai vast cu privire la aglomerarile in trafic. In cadrul caruia a fost evaluat costul direct al timpului petrecut in aglomerari de un sofer american: 1445 de dolari pe an (benzina si timp de lucru pierdute), ceea ce reprezinta 300 de miliarde de dolari la scara unei tari care numara 211 milioane de vehicule. In 2010, un taxi din New York rula cu o viteza medie de 10,5 km/h in cartierul Midtown, in centrul Manhattan-ului. In 2016, viteza a scazut la 7,5 km/h, putin mai repede ca mersul unui pieton.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!