AcasăNewsLondra: Un terorist, agent de securitate la Wimbledon

Londra: Un terorist, agent de securitate la Wimbledon

Unul din jihadistii care au actionat la London Bridge, Khuram Butt, vroia sa obtina un post la o firma care asigura paza mai multor evenimente sportive notabile.

Potrivit presei britanice, Khuram Butt (27 de ani) despre care se presupune ca era liderul teroristilor care au lovit in capitala britanica, incercat sa se angajeze la o firma ai carui angajati lucrau pentru turneul de tenis de la Wimbledon dar si pentru securitatea unor meciuri din Premier League. Politia britanica ancheteaza aceste noi dezvaluiri socante, mai ales ca primul interviu al lui Khuram Butt fusese fixat la sfarsitul acestei luni, serviciile de securitate si departamentul antitero al Scotland Yard incercand sa determine care au fost motivatiile lui Butt pentru a obtine acest post. O pista ar fi ca teroristul planuia sa comita un atentat in timpul turneului de tenis dar, dupa atentatul din Manchester a decis sa grabeasca lucrurile si sa actioneze mai devreme. Butt lucrase si la metroul londonez timp de sase luni.

Centuri false pentru maximum de panica

Autorii atentatului terorist din 3 iunie din Londra (soldat cu 8 morti) purtau centuri explozibile false pentru a creea ”un maximum de panica”, a indicat ieri politia britanica. ”Nu am vazut inca in Regatul Unit o asemenea tactica in cadrul careia teroristii au incercat sa provoace panica totala atasandu-si de corp explozibili falsi. Cine i-a vazut in acea noapte a crezut cu siguranta ca aceste centuri sunt reale”, a comentat Dean Haydon, comandantul unitatii antitero a Scotland Yard. Politia a publicat centurile care le-au purtat teroristii, de care erau atasate sticle de apa din plastic acoperite cu banda adeziva de culoare gri si negru. Cei trei atacatori, Khuram Butt, Rachid Redouane si Youssef Zaghba purtau fiecare o asemenea centura in timp ce au lansat camioneta in care se aflau asupra pietonilor pe London Bridge, inainte de a ataca oamenii cu cutite din ceramica. Cei trei au fost impuscati mortal la opt minute dupa inceperea atacului. 20 de persoane au fost arestate si sapte se aflau, ieri, dupa gratii in cadrul acestei anchete.

author avatar
Tudor Borcea
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger