AcasăNewsLondra se pregateste de un eventual conflict NATO-Rusia

Londra se pregateste de un eventual conflict NATO-Rusia

Regatul Unit sa pregateste pentru operatiunea Shamal Storm

Regatul Unit va efectua importante exercitii militare in Iordania pentru a se asigura daca armata britanica se poate mobiliza in caz de conflict militar intre NATO si Moscova.

Regatul Unit sa pregateste pentru operatiunea Shamal Storm

In cadrul exercitiului ”Shamal Storm”, peste 1600 de militari britanici si 300 de vehicule vor fi deplasate in Iordania, informeaza Daily Telegraph. In ciuda faptului ca Iordania se invecineaza cu Siria, manevrele nu sunt destinate luptei impotriva ISIS, semnaleaza publicatia. Obiectivul pare orchestrarea unei repetitii a unei mobilizari rapide de trupe si vehicule in Europa occidentala, in cazul unei conflict intre NATO si Rusia. ”Nu este un exercitiu contra Statului Islamic. Este vorba de asigurarea ca vom fi pregatiti sa ne alaturam Statelor Unite in Ucraine, si nu in Siria”, a declarat o sursa din cadrul armatei britanice. ”Nu este genul de forte pe care sperati sa le vedeti intrand in Alep pentru a infrunta o banda de jihadisti”, a adaugat sursa amintita.

30.000 de militari, disponibili oriunde

Potrivit unui reprezentant oficial al armatei britanice, citat de Sputnik, exercitiile din Iordania urmaresc asigurarea unei disponibilitati imediate pentru deplasarea unui efectiv de 30.000 de militari, indiferent unde in lume. Peste 300 de vehicule militare sunt transportate catre Iordania, unde experti in logistica, in informatii si explozibili, dar si medici se vor antrena pentru a aduce asistenta trupelor britanice.

author avatar
Tudor Borcea
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger