Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Londra isi numara lebedele, iar Washington pisicile

Londra isi numara lebedele, iar Washington pisicile

Autor:

Recensamantul lebedelor aflate in proprietatea monarhiei Marii Britanii are o traditie de 800 de ani, dar a fost transformata in prezent intr-o campanie de conservare a speciei.

 

lebede 1 Londra isi numara lebedele, iar Washington pisicile

Pasarile sunt protejate si se afla in proprieatatea reginei Elisabeta a II-a

Ceremonia numaratorii dateaza din secolul al XII-lea, cand casa regala britanica a revendicat proprietatea asupra tuturor lebedelor, pe atunci considerate o delicatesa pe mesele  petrecerilor regale. De atunci a trecut ceva timp, britanicii nu mai mananca lebede (spre deosebire de anumiti romani, care prin anii 1990 le-au vanat pe lacurile din Austria) iar pasarile, care in prezent sunt in proprietatea reginei Elisabeta a II-a,  sunt protejate de lege.

lebede 2 Londra isi numara lebedele, iar Washington pisicile

Officials record and examine cygnets and swans during the annual census of the Queen’s swans, known as ‘Swan Upping’, along the River Thames near Chertsey, Britain, July 16, 2018. REUTERS/Toby Melville

pisici Londra isi numara lebedele, iar Washington pisicileNumaratoarea este realizata de trei echipe, una alcatuita din reprezentantii reginei, iar celelalte doua din reprezentanti ai fostelor bresle mestesugaresti ale viticulturilor si vopsitorilor, care parcurg timp de cinci zile raul Tamisa din sudul Angliei pentru a captura, eticheta si apoi elibera familiile de lebede cu pui. ‘Potrivit legii, regina poate revendica orice lebada care inoata in ape deschise daca doreste, dar in principal isi exercita acest drept doar pe raul Tamisa.In ziua de astazi, numaratoarea lebedelor este o practica ecologica si educativa”, a spus David Barber, conducatorul echipei de numaratori ai reginei. Si peste ocean a inceput un recesamant, dar al pisicilor, lansat de o alianta alcatuita din organizatii publice si private din Washington D.C. , cu scopul de a numara timp de trei ani  toate matele care traiesc in capitala Statelor Unite si a gestiona populatia exemplarelor fara stapan.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!