AcasăNewsLondra inchide portile studentilor europeni

Londra inchide portile studentilor europeni

Perfidul Albion trage de timp si a uitat de fairplay

Guvernul britanic, care este gata sa faca totul pentru a reduce fluxul migratoriu, pregateste o noua serie de restrictii.

Perfidul Albion trage de timp si a uitat de fairplay

”Cautam sa controlam pe termen lung procesul migratoriu reducand numarul studentilor europeni si, intr-o perspectiva pe termen scurt, sa reformam procesul de inscriere la universitati. Reflectam pe de alta parte la cum putem sa-i ajutam pe concetatenii nostri care se confrunta cu o puternica influenta a imigratiei, dar si la oprirea intrarii in tara a unor persoane care reprezinta o amenintare pentru securitatea noastra”, a declarat ministrul de Interne Amber Rudd.

Anterior, premierul Theresa May a ordonat punerea in practica a unui  ”sistem de vize directionat” pentru a reduce imigratia in Regatul Unit, insarcinand un puternic grup de lucru cu elaborarea unor masuri pentru reducerea numarului de sosiri in Regat, o alta dovada ca premierul urmareste un Brexit dur. Din acest grup fac parte 13 inalti membri ai guvernului, inclusiv canccelarul Philip Hammond, ministri de Interne si Externe si secretarul de Stat pentru Brexit, David Davis. Acest grup de lucru va fi insarcinat sa reduca anual cu cateva zeci de mii numarul imigrantilor, un obiectiv pe care David Cameron nu l-a atins., dar si sa inaspreasca conditiile pentru imigrantii clandestini aflati pe teritoriul britanic.

Ce daca-s destepti

Insa studentii straini reprezinta un important combustibil pentru economia britanica. Dupa ce au terminat o institutie superioara de invatamant, acestia reprezinta o mana de lucru calificata. Studentii straini au contribuit cu 7 milioane de lire sterline la economia tarii si au permis crearea de 137.000 de locuri de munca. Potrivit sondajelor, societatea ii percepe pe studentii straini ca pe invitati valorosi. Dupa terminarea studiilor, in general acestia revin in tarile de origine. La ora actuala, studentii straini reprezinta 167.000 de persoane din cele 600.000 care sosesc anual in Marea Britanie.

author avatar
Tudor Borcea
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger