Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Londra face cel mai mare muzeu LGBT

Londra face cel mai mare muzeu LGBT

Autor:

Schwules Museum a fost primul si, pana acum, singurul muzeu din Europa consacrat istoriei si culturii comunitatii minoritatilor sexuale. Insa capitala Marii Britanii a decis sa faca un pas inainte pentru a inaugura Queer Britanin: The National LGBT Museum.

 

muzeu 624x500 Londra face cel mai mare muzeu LGBT

65.000 de persoane au fost condamnate de-a lungul anilor pentru homosexualitate in Marea Britanie

La initiativa consultantului si jurnalistului Joseph Galliano, proiectul acestui muzeu, care se va deschide in 2021, a fost sustinut de primarul Londrei, Sadiq Khan care a insistat asupra rolului pe care-l va juca noul muzeu ”pentru a face lumina asupra istoriei LGBT”. Un muzeu simbolic in Anglia, unde abia in 1967 a fost dezincriminata partial homosexualitatea. Si unde a trebuit asteptat anul 2016 pentru ca Regatul sa voteze o lege care a reabilitat postum 65.000 de persoane condamnate pentru homosexualitate, din care 15.000 se afla inca in viata. Muzeul va fi amplasat in cartierul Southwark si va oferi documente de arhiva, fotografii, opere de arta, realitate virtuala, conferinte, in incercarea de a scoate la lumina o istorie ascunsa. muzeu medalion 720x481 Londra face cel mai mare muzeu LGBTMargot James, ministru pentru IT si Cultura si primul deputat al Partidului Conservator care si-a marturisit deschis homosexualitatea, a participat la campania de strangere de fonduri. ”Cred ca ideea unui astfel de muzeu este esentiala pentru istoria noastra culturala si sociala, ca tara”, a declarat James. La ora actuala, Queer Britain colecteaza bani sub forma de donatii financiare dar si materiale susceptibile sa-si gaseasca loc in colectiile muzeului. Miercuri, un eveniment de lansare a fost organizat la Cafe Royal London. Un loc simbolic unde scriitorul Oscar Eilde avea obiceiul sa-si petreaca timpul. Inainte de a fi arestat si aruncat in puscarie, in 1895, pentru homosexualitate.


2 comentarii to Londra face cel mai mare muzeu LGBT

  1. Viciu Babiliuc

    Britanicii au ramas in urma. Noi avem deja Muzeul Țăra… pardon! Muzeul LGBT Român.

  2. Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul

    Din căsătoriile legale între persoane de același sex rezultă înmulțirea divorțurilor între cuplurile heterosexuale.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!