AcasăNewsLondra expulzeaza diplomatii, oligarhii raman

Londra expulzeaza diplomatii, oligarhii raman

Furioasa, Theresa May a anuntat si un boicot diplomatic si regal al Cupei Mondiale la Fotbal organizata de Rusia

Premierul britanic Theresa May a acuzat ieri Rusia ca este ”vinovata” de otravirea fostului spion rus Serghei Skripal pe sol britanic si a anuntat ca represalii suspendarea contactelor bilaterale cu Moscova si expulzarea a 23 de diplomati rusi.

Furioasa Theresa May a anuntat si un boicot diplomatic si regal al Cupei Mondiale la Fotbal organizata de Rusia

”Nu exista alta concluzie decat cea potrivit careia statul rus este vinovat de tentativa de omor” care i-a vizat pe Skripal (66 de ani) si pe fiica sa, Iulia (33 de ani), a declarat May in fata Parlamentului. Alte declaratii facute de May: ”Aceasta reprezinta o utilizare ilegala a fortei de catre statul rus impotriva Regatului Unit”. ”Multi dintre noi si-au intors privirile cu speranta catre Rusia post-sovietica. Ne-am dorit o relatie mai buna si este tragic ca presedintele Putin a ales sa urmeze aceasta cale”. ”Raspunsul Rusiei la solicitarea Londrei de a oferi explicatii in cazul Skripal a demonstrat un dispret total pentru gravitatea acestor evenimente. Au tratat folosirea unui agent neurotoxic de uz militar in Europa cu sarcasm, dispret si sfidare”. Referindu-se la diplomatii ce vor fi expulzati, premierul britanic a avertizat: ”Au la dispozitie o saptamana sa plece”. Pana acum Rusia dispunea de 59 de diplomati acreditati in Regatul Unit. Urmare a acestui act ”ingrozitor” (otravirea celor doi) relatiile Rusia-Marea Britanie ”nu mai pot fi la fel”. ”Vom suspenda toate contactele bilaterale la nivel inalt”, a spus May, precizand ca aceasta include si ”revocarea invitatiei facute ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, de a vizita Regatul. May a mai confirmat ca ”nu va exista o participare a ministrilor sau a membrilor familiei regale britanice la Cupa Mondiala de Fotbal” gazduita de Rusia vara aceasta.

Londongrad

Daca pe plan diplomatic Theresa May s-a dorit inflexibila, pe planul economic, atat de drag britanicilor, deocamdata nu au fost anuntate sanctiuni, expulzari. Si, slava domnului, ar fi loc, mai ales in Londra, unde oligarhii rusi au devenit, de ani buni, omniprezenti, unii chiar apropiati lui Putin, altii dimpotriva. Supranumita ”Londongrad”, capitala Regatului serveste ca spalatorie de bani murdari si de refugiu pentru oligarhi. Transparency International estimeaza ca 4,4 miliarde de lire sterline de provenienta dubioasa au fost investiti in proprietati in Regat iar 20% veneau din Rusia. Multi oligarhi prefera tribunalele comerciale britanice decat sa fie pusi in fata justitiei rusesti. Londra este in centrul economiei britanice iar, de la giganti precum Gazprom, Rosneft sau Lukoil si trecand prin banca Sberbank, 70 de societati rusesti sunt cotate in parte la bursa din Londra. Unde rusii cheltuie cel mai mult din straini pe exorbitanta piata imobiliara. Si unde, in general, cheltuie bani grei pe orice: scoli particulare pentru copiii lor, limuzine, iahturi uriase, cluburi de fotbal si trusturi de presa. Deci pana cand City va fi inchis rusilor va mai trece multa apa pe Tamisa.

author avatar
Tudor Borcea
417 afisari

1 COMENTARIU

  1. Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger