AcasăNewsLondra da ora exacta in business

Londra da ora exacta in business

Anuntul Facebook cu privire la constructia unui nou sediu, anul viitor,  si crearea a 500 de noi locuri de munca reprezinta o veste buna in plus pentru capitala Marii Britanii, care-si confirma statutul de capitala europeana a noilor tehnologii, in ciuda perspectivei Brexit.

În ciuda Brexit, capitala Marii Britanii are o imagine foarte bună în ochii investitorilor

Apple, Google si acum compania lui Zuckerberg. In doar cateva saptamani, cei trei giganti americani au anuntat investitii in Regatul Unit, in special in Londra, mutari care risipesct temerile cu privire la lipsa de atractivitatii tarii ca mediu de afaceri, dupa votul pro Brexit. Anuntul Facebook a fost facut luni, la conferinta anuala a organizatiei patronale britanice  (Confederation of British Industry, CBI) iar compania prevede, in total, angajarea a 1500 de oameni care vor lucra in noul sediu. Pentru primarul  Sadiq Khan, ”este o noua dovada” ca Londra se afla in prim plan in atragerea de business si tehnologie. Alt gigant, Google, va construi un sediu in centrul Londrei care va gazdui 3000 de angajati suplimentari, o investitie de un miliard de lire. In septembrie, Apple a anuntat ca-si va instala cartierul general londonez in centrala electrica dezafectata Battersea: 1400 de noi angajati.

Mana de lucru supercalificata

Un studiu de specialitate subliniaza accesul la finantare, cultura antreprenoriala si prezenta unei maini de lucru excelent calificate, observand ca ”in ciuda temerilor legate de Brexit, Londra atrage mari investitori si talente din intreaga lume”. Cele trei companii americane (si nu numai) au precizat de altfel ca Regatul Unit a dezvoltat o retea (Workplace) pentru specialisti de inalta calificare. Aceste investitii straine conteaza enorm pe mana de lucru straina. Spre exemplu, 65 de nationalitati sunt reprezentate in efectivele Facebook din Marea Britanie (ingineri, dezvoltatori, marketing etc). Acestea in conditiile in care o mare parte a campaniei Brexit s-a bazat pe chestiunea imigrantilor, premierul Theresa May afirmand ulterior ca doreste un control asupra frontierelor, in ciuda criticilor europenilor. Prezenta la conferinta CBI, May a intors foaia, spunand ca Marea Britanie trebuie sa fie tara ”investitorilor, inovatorilor si tehnologiciei”, dar prevenind ca ”vom continua sa-i primim pe cei mai buni dar nu putem face asta decat aducand imigratia la niveluri acceptabile”.

author avatar
Tudor Borcea
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger