AcasăNews"Loialitatea neintrerupta" si "contravaloarea ceaiului fierbinte" au adus-o in vizorul DNA

„Loialitatea neintrerupta” si „contravaloarea ceaiului fierbinte” au adus-o in vizorul DNA

Suspiciuni cel putin iesite din tipare planeaza in dreptul numelui unei foste sefe al unui serviciului de Paza apartinand unei institutii publice.

Procurorii anticoruptie care instrumenteaza cazul de fata au anuntat faptul ca s-a decis punerea in miscare a actiunii penale in cazul Eugeniei Postelnecu, fost director al Serviciului Public de Paza Obiective de Interes Judetean Ilfov (S.P.P.O.I.J.I.). Suspiciunea e de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

La nivelul motivelor pentru care a fost luata aceasta decizie apar elementele mai rar intalnite, daca este sa ne gandim ca procurorii mentioneaza, in comunicatul prin care anunta masura, faptul ca incepand cu anul 2009 si pana in 2014, femeia „a emis mai multe decizii (care trebuia sa fie aprobate si de presedintelui Consiliului Judetean Ilfov) prin care a atribuit in mod nelegal, atat pentru sine cat si pentru altul, mai multe sume de bani in valoare totala de 299.104 lei ce au constat in majorari salariale, prime si sporuri (pentru armamentul din dotare, pentru conducerea auto din dotare, pentru loialitate neintrerupta, „contravaloarea ceaiului fierbinte si hranei necesare pe perioada codurilor portocalii si rosii”, etc.)”. Ba mai mult, anchetatorii sustin ca in trei situatii suspecta ar fi dat unda verde acordarii unor sporuri destinate folosirii de autoturisme unor persoane care nici macar nu aveau carnet de conducere.

350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger