AcasăNewsLiviu Pop gandeste cu “genunchele”

Liviu Pop gandeste cu “genunchele”

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, soseste la sedinta Biroului Permanent National al PSD, in Bucuresti, luni, 18 mai 2015. DRAGOS SAVU / MEDIAFAX FOTO

An de an avem de a face cu ministri din ce in ce mai inventivi. Si inutili, in acelasi timp. Liviu Pop, lumina  de la Educatie, face parte din aceasta grupare ce ne transforma, an dup an, in cetateni albiti inainte de vreme.

Pop, zis “dom’ genunche” pe buna dreptate, a uitat cum e sa fii elev, a uitat limba romana, in schimb si-a umplut cutia craniana cu idei, una mai nastrusnica decat alta. Daca ar fi personaj la un circ, i-am putea aprecia pe deplin talentul. Ministru fiind, nu poti decat sa-ti faci o cruce mare si sa te prefaci ca acest om nu exista, nu numai in Guvern, ci chiar pe suprafata Pamantului. Dar, ce sa vezi, nu poti, pentru ca el iar da buzna in viata ta, pe care intotdeauna ti-ai dorit-o altfel.

Perchezitia elevului, o dominanta a eductiei elevului

Ultima fapta a d-lui Genunche ar pute fi, oricand, parte integranta a unui film cu Mr Bean. Acesta a dat un ordin ce spune ca elevul nu are voie sa aduca la scoala vreun manual alternativ, vreo culegere, ma rog, ceva de studio in afara de pseudomanualele aprobate de minister. Evident, decizia a creat situatii aberante. Spre exemplu, o profesoara de geografie de la o scoala din Bucuresti a atentionat elevii sa nu mai vina cu atlase sau globuri pamantesti pentru ca nu sunt autorizate. Nu se mai poate lucra din nici o culegere, iar multe manuale nu au probleme de rezolvat si chiar fac trimiteri la unele culegeri, ele fiind incomplete. La disciplinele matematica, fizica, chimie sau geografie e aproape imposibil de predat la un nivel minim. Unii profesori, mai catolici decat papa, ii controleaza pe elevi in ghiozdane pentru a nu intra cu culegeri neautorizate in scoala. In caz contrar, ei ar fi sanctionati de inspectorii lui Pop care stau la panda.

Scola cu pulanul pe masa

O astfel de situatie, cand elevul este puricat in ghiozdan cautandu-se “manifeste” ilegale, adica neconforme cu mintea lui Liviu Pop, ar putea fi un bun inceput pentru un nou roman “1984”. Propunem ca, elevul prins cu lucrare editorial “demonica” sa fie bagat la carcera, dupa ce i s-au umflat palmele cu un pulan standard de militie. Ca sa fie teroarea mai pregnanta. Si senzatia elevului ca de mic este un infractor periculos care unelteste impotriva oranduirii stabilite de Stapanul Pop. Pop, revino-ti, ca altfel ne alegem cu noi generatii de copii cu sufletele traumatizate de idiotenii precum cea in curs. Si parintii nu cred ca vor sa dea bani pe ore lungi la psiholog. Ei isi trimit odraslele la scoala ca sa devina oameni, nu sa fie luati de potentiali infractori. Hotomanii de azi, delincventii de maine.

Martirul lui “Genunche”

Si stiti cine sufera cel mai greu? Chiar dl Genunche, care se vaita pe blog cum ca pe el nu-l intelege nimeni in lupta sa cu mafia editurilor. Pai, asa e, cine sa te inteleaga, cata vreme asta aduce victime colaterale niste copii?  Caci, iata, singurii cazuti la datorie sunt acesti copii nevinovati, eroicul tau razbel cu caii verzi de pe pereti ne costa din ce in ce mai mult. Prea mult ca sa-si mai suportam fitele de printesa neintinata guvernata de idei care din care mai daunatoare. Lasa-ne, Don Ghenunche de la Mancha si luptate, rogu-te, singur cu morile de vant. Hai, ai dreptul si la un Sancho Panza, dar doar atat.

author avatar
Catalin Dumitrescu
435 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta e cel mai idiot ministru din istoria Romaniei! Zaroni era un geniu pe langa Pop Liviu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger