AcasăNewsLiviu Pop: Angajatii Oltchim vor primi un avans din salariul pe luna...

Liviu Pop: Angajatii Oltchim vor primi un avans din salariul pe luna august

Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog, a anuntat ca angajatii Oltchim vor primi in cursul zilei de vineri un avans de 40% din salariul pe luna august.

Dupa cateva luni in care nu au luat niciun ban, muncitorii de la combinatul Oltchim vor primi un un avans in valoare de 40% din salariul pe luna august. Vestea a fost data de ministrul delegat pentru dialog, Liviu Pop, care a facut referiri si la modul in care va fi redeschis combinatul.

„Vineri se vor acorda avansurile de 40% din salariile angajatilor de la Oltchim pentru luna august, o luna in care nu s-a muncit decat pana in 23, pentru ca din 23 combinatul s-a oprit. In ceea ce priveste asigurarea capitalului de lucru si a fluxului de productie sunt doua discutii – o notificare a Comisiei Europene cu un capital de 10 milioane de euro pe care sa-l acordam de la nivelul guvernului odata cu primirea raspunsului in maximum 30 de zile”, a declarat Liviu Pop, citat de b1.ro.

Potrivit ministrului, restul de 60% din salariu va fi acordat pana la sfarsitul lunii, chiar si in conditiile in care nu a fost facuta o analiza.

„Cealalta directie este cea legata de bancile comerciale si de beneficiarii produselor de la Oltchim, de clientii fideli ai Oltchim, care de altfel in momentul de fata au platita marfa in avans, cu care se poarta discutii. Din partea guvernului putem discuta de maxim 10 milioane euro pe baza acordului cu FMI, BM si CE pentru ca toate sumele peste 10 milioane euro inseamna un termen de sase luni de zile ca raspuns din partea lor. Si atunci am zis ca e o perioada prea lunga”, a mai spus Liviu Pop.

Totodata demnitarul a mai declarat si ca cei 10 milioane de euro, care sunt necesari repornirii combinatului, pot sosi in maxim 30 de 30, in functie de data la care vor primi raspunsul din partea creditorilor internationali.

„Comisia este instiintata, dar in paralel este obligatoriu sa obtinem finantare de la banci si clienti. Oamenii o sa isi ia salariu fara orele suplimentare pentru ca unii mai aveau ore suplimentare in momentul in care functiona combinatul. In zona aceasta se face o analiza la nivelul conducerii combinatului. Sumele de avans sunt de fapt din incasarile restante catre Oltchim”, a explicat Liviu Pop.

author avatar
Ionut Zgimbau
1.233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger