AcasăNewsLiviu Dragnea, prins la referendum cu telefoanele smenuite de la STS

Liviu Dragnea, prins la referendum cu telefoanele smenuite de la STS

Procurorii care au demarat cercetarile in controversatul dosar „Referendumul” au actionat cu o indrazneala si o siguranta de sine ce pareau de-a dreptul sinucigase.

Liviu Dragnea pare tot mai incoltit de procurori

Si, intr-adevar, fara niste probe solide in spate, actiunile subalternilor Laurei Codruta Kovesi se aflau deja la limita legii, putand fi lesne incadrate drept hartuiri sau abuzuri.

Liderii USL regreta acum amarnic ca nu l-au schimbat pe Marcel Opris de la sefia STS, atunci cand puteau

Numai ca, dupa cum sustin surse din cadrul anchetatorilor, cazul este cat se poate de solid. Chiar daca inregistrarile doveditoare ale tentativei de fraudare nu au fost obtinute pe 29 iulie, ci cu o seara inainte…

Pe proces verbal

Reprezentantii PSD din sectiile de votare i-au ajutat fara sa vrea pe anchetatori

Cu trei zile inainte de referendum, presedintii sectiilor de votare din toata tara au fost contactati si li s-au inmanat telefoane mobile securizate de STS. Tot cu aceasta ocazie, mai ales celor din mediu rural si din anumite judete li s-a facut un instructaj in care li s-a tot repetat ca iau telefoanele pe proprie raspundere, sa aiba grija de ele si sa le foloseasca doar pentru a lua legatura cu Birourile Electorale Judetene sau, in caz de urgenta, cu alte institutii ale statului. Mandri nevoie mari ca sunt bagati in seama de cei de la Servicii, activistii de la sate si comune „au dat cu batul” si au luat telefoanele STS. De care nu s-au despartit nicio clipa, pentru ca nu cumva sa le piarda, dar si mandri nevoie mare ca ii pot apela oricand pe cei de la Centru. Dar fara ca sa le treaca prin cap ca sunt deja in legatura directa cu sistemul…

Inregistrare video de la distanta

Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, este o nimica toata pentru niste profesionisti ca, la astfel de telefoane, sa se poata declansa de la distanta optiunea de inregistrare, atat audio cat si video. Asa ca presedintilor de sectii dotati cu aparatele „smenuite” ale STS nu le-a fost de nici un folos ca s-au ferit sa vorbeasca la acestea in ziua referendumului. Pentru ca deja o comisesera cu o seara inainte, cand au vorbit fata in fata cu colaboratorii din campanie cum sa mobilizeze electoratul, ce subterfugii sa se foloseasca pentru a insela vigilenta procurorilor si cum deja la zece dimineata sa se dea mari in fata sefilor cu rezultatele obtinute. Au sporovait in voie, cu telefoanele „otravite” la ei. Asa ca, daca intr-adevar procurorii au obtinut inca de atunci astfel de probe zdrobitoare, inseamna ca toata isteria cu echipele mobile de audieri nu a fost decat un show mediatic, menit a distrage atentia suspectilor de la adevaratele lor surse  informative. Si cum telefoanele au fost inapoiate dupa referendum, nici ca se mai poate desconspira smecheria.

author avatar
Catalin Tache
2.418 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asa se intampla cand pui timpiti in fruntea sectiilor de votare si nu persoane cu specialitate juridica dupa cum prevede legea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger