AcasăNewsLiviu Dragnea, pentru Reuters: "Vorbim de creșterea salariilor și a pensiilor la niveluri...

Liviu Dragnea, pentru Reuters: „Vorbim de creșterea salariilor și a pensiilor la niveluri care ar putea părea ridicole pentru Occident”

 

 Lui Liviu Dragnea a început să-i placă presa străină. După interviul acordat „The Associated Press”, iată că acum a vorbit cu jurnaliştii „Reuters”, aceştia publicând, ieri, un amplu interviu cu liderul social-democrat.

Dragnea a dat asigurări că Guvernul va continua să aplice programul de guvernare promis cetățenilor, în ciuda diverselor critici care vin din mediul intern sau extern. Potrivit acestuia, pensiile și salariile vor fi majorate în continuare, iar impozitele vor fi reduse, scopul fiind creșterea nivelului de trai. După o perioadă de austeritate care ”a durat prea mulți ani”, atât companiile, cât și angajații resimt acut nevoia relaxării fiscale. El a adăugat că salariul minim a fost stabilit să atingă cel puțin 300 de euro (350 dolari) până în 2020, în timp ce pensia minimă va crește până la aproximativ 200 de euro. „Vorbim de creșterea salariilor și a pensiilor la niveluri care ar putea părea ridicole pentru Occident”, a spus Dragnea. Aceste schimbări nu vor avea urmări în creșterea deficitului bugetar, așa cum se teme mai ales Comisia Europeană, întrucât vor fi compensate cu investiții importante. El a spus că Guvernul intenționează să se concentreze asupra creșterii veniturilor prin investiții, promovării schemelor de ajutor, atragerii fondurilor UE și lansării parteneriatelor public-privat pentru lucrări de infrastructură. Liderul PSD a precizat că, până în 2020, contribuțiile la asigurările sociale vor fi reduse de la 37,5% la 35%, iar TVA va ajunge la 17% de la 18%, cel mai târziu în 2020. De asemenea, va fi scăzut impozitul pe profit pentru companiile cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro în 2020.

Companiile de stat vor fi listate la bursă

În cadrul interviului acordat Reuters, Dragnea a făcut referire și la acțiunile Guvernului față de Pilonul II de pensii. Acesta a precizat că, în acest an, Guvernul va prezenta o analiză, astfel încât românii să poată înțelege exact dacă și cât de mult pot câștiga din sistemul de pensii, oferindu-le dreptul de a alege cu bună știință. Dragnea crede că schimbările survenite la Pilonul II de pensii nu vor afecta piața de capital. PSD lucrează în prezent la măsuri de susținere a bursei, incluzând scutirea angajaților de pe piața de capital de impozitul pe venit. Este analizată și eliminarea impozitului de 5% asupra dividendelor. „Începând cu 2019-2020, majoritatea covârșitoare a companiilor de stat vor fi listate la bursă”, a declarat Liviu Dragnea.

În interviu, președintele PSD este numit ”cel mai important politician” din România. Informațiile prezentate de Reuters au fost preluate pe larg de publicații importante, ca ”New York Times”, ”Business Insider” sau ”US News”.

author avatar
Andrei Coman
370 afisari

1 COMENTARIU

  1. ODATA cu UCIDEREA LA VIENA A LUI Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului Nicolae Ceaușescu, care fusese in ultimi 16 ani, pana in dec 1989, șeful Agenției Economice a României la Viena, S-A DAT SI STARTUL (de catre aparatori- tradatori ai patriei) DISTRUGERII economico-financiare a ROMANIEI (privatizarea NORD-SUD; EST-VEST e o mare vrajeala oferita de MAFIA interna pentru……….. ).
    A sevedea ce/cine au facut cu; creeantele externe EXISTENTE IN DEC 1989 de miliarde de dolari ale RO, cu SISTEMUL BANCAR ROMANESC,(depozitele bancare ), cu INDUSTRIA(inclusiv cea de aprare) si AGRICULTURA Ro, cu AVUTIA NATIONALA (bogatiile solului si subsolului, fauna, padurile, etc), cu alungarea din tara a peste 5 milioane de romai, cu banii FURATI din BUGETUL TARII (prin administratia publica centrala si locala supradimenisonata, cu salarii si pensii speciale), etc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger