AcasăNewsLiviu Dragnea: Nu e nimic nedemocratic in OUG privind alesii locali

Liviu Dragnea: Nu e nimic nedemocratic in OUG privind alesii locali

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, ca nu este absolut nimic nedemocratic in ordonanta de urgenta privind migratia alesilor locali, acesta fiind un raspuns adresat Ambasadei SUA care si-a manifestat ingrijorarea legat de momentul adoptarii OUG.

 

„Noi acordam atentie foarte mare oricaror optiuni si comunicate din partea partenerilor americani. Nu este absolut nimic nedemocratic in interiorul acestei ordonante. Faptul ca se da posibilitatea primarilor de a opta pentru alt partid nu credem ca poate sa aduca atingere spiritului democratic din aceasta tara”, a spus Liviu Dragnea, ca raspuns la comunicatul Ambasadei SUA care a pecizat ca este ingrijorata de momentul ales pentru adoptarea acestei OUG.

„Fata de 2006, acest act normativ difera prin faptul ca alesii locali nu sunt obligati sa opteze pentru un partid sau altul sau sa devina independenti. Noi am prevazut posibilitatea sa opteze, fara sa isi piarda mandatul daca nu opteaza, el va ramane in continuare pe listele partidului cu care a fost ales”, a completat vicepremierul.

„Nu exista nicio presiune, dimpotriva, primarii nu sunt obligati, pot ramane independenti. Asta este motivatia pentru care s-a adoptat ordonanta de urgenta si nu proiect de lege. Argumentul nostru ramane in picioare, dorim deblocarea administratiei publice in Romania. Iar pentru a nu se considera o presiune, am schimbat termenul de 10 zile la 45 de zile”, a mai subliniat Dragnea.

Ambasada SUA s-a declarat, joi, ingrijorata in legatura cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonantei de urgenta care va permite alesilor locali sa isi poata alege partidul din care fac parte fara a-si pierde mandatul.

author avatar
Alina Costache
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger