AcasăNewsLira continua sa scada, pe fondul Brexit-ului

Lira continua sa scada, pe fondul Brexit-ului

Ca efect al votului  in favoarea Brexit-ului, dat la referendumul de joia trecuta, din Marea Britanie, lira sterlina continua sa se afle pe o panta descendenta, la nivel de valoare in piata.

Astfel, de la 5, 9000 lei martea trecuta, la scaderea dramatica inregistrata dupa anuntul oficial cum ca aproape 52% dintre britanicii care au votat la acest referendum s-au declarat in favoarea parasirii Uniunii Europene, pana la nivelul de 5.6686, declinul lideri continua. Cel putin asta se poate observa aruncand un ochi pe cursul de schimb anuntat luni din directia Bancii Nationale a Romaniei. Unde vedem lira sterlina la nivelul de 5.4295 lei.

In conditiile in care vineri, dupa anuntul Brexit-ului, moneda unica europeana ajunsese la valoarea de 4.5366 lei, dupa cateva zile in care isi continuase cresterea, de la nivelul de 4.5330 inregistrat pe 21 iunie, in aceasta prima zi a saptamanii vestile sunt mai bune pentru romanii care au credite in euro. Conform cursului anuntat de BNR, un euro a fost cotat la 4.5152 lei.

Cat priveste situatia dolarului american, lucrurile arata astfel: luni a fost cotat la 4.0924 lei, in conditiile in care vineri, 24 iunie, avea valoarea de 4.0766 lei, simtitor mai mare fata de nivelul inregistrat la inceputul saptamanii trecute, cand inca nu trecuse de pragul celor 4 lei.

sursa foto: radioconstanta.ro

author avatar
Cristina Stefan
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger