AcasăNewsLiga Profesionista de Fotbal, amendata cu 185.000 lei

Liga Profesionista de Fotbal, amendata cu 185.000 lei

Membrii Consiliului Concurentei au decis sa amendeze, cu 185.000 de lei, Liga Profesionista de Fotbal.

Liga Profesionista de Fotbal este acuzata ca nu a respectat angajamentele pe care si le-a asumat, referitoare la drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal in sezoanele competitionale 2011-2014.

Concret, LPF a incalcat angajamentele prin faptul ca nu a vandut drepturile de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 si 9 prin intermediul unei licitatii deschise, transparente si nediscriminatorii, ci sub forma unui singur pachet de drepturi.

LPF a fost acuzata si ca a cesionat anumite categorii de drepturi cu caracter exclusiv, desi angajamentele asumate prevedeau cesionarea cu titlu neexclusiv a acestor categorii de drepturi.

De precizata ca membrii Consiliului Concurentei au demarat o alta ancheta si in ceea ce priveste modul in care LPF a vandut drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I pentru sezoanele 2014-2019.

Cei de la Consiliul Concurentei au precizat ca nu sunt interesati de modul in care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifica drepturile de televizare ci comportamentul membrilor LPF.

author avatar
Cristi Ionita
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger