AcasăNewsLIDL vinde canabis in Elvetia!

LIDL vinde canabis in Elvetia!

Pentru un ce profit, si marile lanturi de magazine s-au orientat spre comercializarea de „iarba”

Incepand din aprilie, pe rafturile supermarketurilor Lidl din Elvetia au aparut doua produse pe baza de canabis. Intre timp, s-a lansat si berea cu marijuana….

Pentru un ce profit si marile lanturi de magazine s au orientat spre comercializarea de iarba

Acestea sunt vandute ca alternativa la produsele din tutun si contin un nivel extrem de redus de THC, componenta psihotropa din canabis. Legea elvetiana permite persoanelor majore sa cumpere si sa consume canabis daca acesta are un nivel de THC pana la 1%. Cele doua tipuri de produse din canabis comercializate de Lidl ca alternativa la produsele din tutun costa 15 euro pentru un plic de 1,5 grame si 16,5 euro pentru unul de 3 grame. Plantele sunt cultivate local, in ferme automatizate din Elvetia, fara ingrasaminte chimice, de compania “the Botanicals”.

Hop  si berea cu „iarba”

Un start-up canadian a creat prima bere cu canabis, profitand de iminenta legalizare a drogului in aceasta tara  initiata printr-un proiect de lege  de premierul Justin Trudeau.Province Brands of Canada, cu sediul in Toronto, a primit o subventie de 300.000 de dolari canadieni (195.218 de euro) de la provincia Ontario pentru a produce  o bautura „ametitoare” dar care sa fie mai putin periculoasa decat alcoolul, sustin reprezentantii companiei. Cum depenalizarea acestui drog este asteptata pentru vara aceasta, firma s-a asociat cu Loyalist College din Belleville, al carei centru de cercetare asupra canabisului primeste fonduri de la guvernul federal. Nu a fost deloc simplu sa fie gasita cea mai buna reteta pentru aceasta bere. Am consultat mai multi experti berari, carora ideea de a face o bere pornind de la o planta precum canabisul li s-a parut o gluma. O reducere a fumatului in randul tinerilor ii va determina pe canadieni sa caute mijloace alternative de consum al canabisului, spune Dooma Wendschuh, directorul Province Brands of Canada. Dar mai exista o probema: marijuana are nevoie de mai mult timp pentru a-si face efect asupra organismului cand este ingerata si nu fumata, in jur de doua ore, pe cand alcoolul poate fi resimtit imedit dupa golirea paharului. Fara sa de alte explicatii, patronul canadian  a asigurat ca noua bere ofera efectele psihotropice ale marijuanei  la citeva minute dupa ce a fost bauta.

author avatar
Bogdan Borcea
535 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger