AcasăNewsLiderul UDMR reactioneaza dupa ce Tudose si-a cerut scuze

Liderul UDMR reactioneaza dupa ce Tudose si-a cerut scuze

Kelemen Hunor spune ca Victor Ponta trebuia sa demisioneze

Vorbind in numele formatiunii pe care o conduce, Kelemen Hunor a reactionat la mesajul prin care fostul prim-ministru Tudose prezenta scuze public pentru declaratia sa privind „fluturatul  langa steag”, cum a ajuns sa fie identificata in spatiul public.

Chiar daca nu a trecut intru totul cu vederea faptul ca gestul fostului premier vine dupa prezenta acestuia la CNCD, liderul UDMR vede pasul facut de Tudose ca pe „gest de normalitate” fata de comunitatea maghiara. „Acceptam scuzele exprimate public de fostul premier, Mihai Tudose, care desi au fost formulate dupa decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, reprezinta un gest de normalitate fata de comunitatea noastra. Constatam totodata cu regret ca nici pana in acest moment, niciun politician al opozitiei nu s-a delimitat de afirmatiile fostului premier prin care ameninta ca va flutura membri ai unei minoritati daca acestia isi exprima identitatea prin simbolurile proprii” transmite Kelemen Hunor pe Facebook, aceeasi retea de socializare folosita de Tudose pentru a se cai.

„Si pe aceasta cale doresc sa imi cer scuze public fata de orice comunitate sau membrii unei minoritati care in urma declaratiei mele ce a lasat loc de interpretari de incitare la ura sau violenta s-au simtit lezati. (…) A fost o lectie din care am invatat ca e mai multa nevoie de rigurozitate si atentie in exprimarea publica pentru a nu genera fara voie interpretari pe care nu mi le asum….”, sustinea Tudose.

77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger