AcasăNewsLiderul ISIS, ranit grav in urma unui raid aerian in Irak

Liderul ISIS, ranit grav in urma unui raid aerian in Irak

Se pare ca seful jihadistilor are noua vieti

Abu Bakr al-Bagdadi, conducatorul gruparii Statul Islamic a fost ”serios ranit” intr-un raid aerian in nord-estul Irakului, a anuntat premierul irakian Haider al-Abadi.

Se pare ca seful jihadistilor are noua vieti

”Seful organizatiei Statul Islamic a fost serios ranit in orasul Al-Qaim, in timpul unor lovituri aeriene, dar in mod miraculous a supravietuit”, a spus primul ministru irakian intr-un interviu acordat ziarului Al-Hayat, citat de RIA Novosti. Potrivit oficialului irakian, Abu Bakr al-Bagdadi isi petrece cea mai mare parte a timpului in Siria. Incepand cu 8 august 2014, aviatia americana desfasoara raiduri contra pozitiilor jihadiste in Irak si, din 23 septembrie, in Siria.

Coalitia si jihadistii, primul schimb de focuri la sol

In Irak,  in premiera, a avut loc primul schimb de focuri la sol intre o tara membra a Coalitiei anti ISIS si jihadistii organizatiei. Este vorba de trupele canadiene. Comandantul operatiunilor canadiene, generalul Michael Rouleau, a invocat ”autoapararea”. In timp ce trupele canadiene planificau un bombardament impreuna cu ofiteri ai armatei irakiene, la cativa kilometri de linia frontului (nordul tarii), au fost atacati cu mortiere si mitraliere. Tragatorii de elita canadieni au fost autorizati sa intervina. Ei au ”neutralizat amenintarile”, a spus Rouleau. Nici un canadian nu a fost ranit.

Jihadistii cer 200 milioane de dolari pentru doi prizonieri japonezi

Intr-un material difuzat ieri, jihadistii au amenintat ca vor ucide ”in 72 de ore” doi ostatici japonezi, Kenji Goto Jogo (stanga) si Haruna Yukawa , pe care i-ar fi rapit, daca guvernul nipon nu va plati o rascumparare de 200 de milioane de dolari pentru ei. In video, un barbat imbracat in negru, cu un cutit in mana, denunta sprijinul acordat de Tokyo coalitiei internationale, condusa de SUA, care desfasoara raiduri aeriene impotriva ISIS. Este prima data cand ISIS anunta ca detine prizonieri japonezi. Premierul nipon, Shinzo Abe, a cerut eliberarea ostaticilor, spunand ca Guvernul nu va ceda in fata teroristilor.

author avatar
Tudor Borcea
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger