AcasăNewsLiderul ISIS indeamna la revolta in Arabia Saudita si promite atentate in...

Liderul ISIS indeamna la revolta in Arabia Saudita si promite atentate in Israel, Rusia si SUA

Dupa mai bine de jumatate de an de tacere, Al-Baghdadi a prins iar glas

Intr-un mesaj audio publicat recent pe Internet, ”Califul” Statului Islamic a proferat amenintari la adresa  Coalitiei antiteroriste anuntata de Arabia Saudita, afirmand si ca  organizatia ”nu o uitat nicio clipa Palestina”.

Dupa mai bine de jumatate de an de tacere, Al-Baghdadi a prins iar glas

Aceasta inregistrare de sambata este prima dupa sapte luni de tacere a lui Baghdadi si a fost difuzata pe Twitter si Telegram, potrivit site-ului american de supraveghere a retelelor jihadiste (SITE), informeaza RTBF. In aceasta inregistrare de 24 de minute, Baghdadi critica vasta coalitie formata din 34 de tari anuntata recent de Arabia Saudita. ”Au anuntat recent o coalitie (…) denumita in mod fals ca islamica si au afirmat ca scopul ei este combaterea califatului”, a indicat liderul ISIS. ”Daca aceasta coalitie era islamica, ea ar fi adus victoria si sprijin poporului in Siria”, a adaugat acesta. Liderul ISIS le-a cerut sauditilor ”sa se ridice” impotriva conducatorilor tarii, amenintand si Israelul cu atacuri. ”Nu am uitat nicio clipa de Palestina”. ”Intr-un viitor apropiat(…) veti auzi cum vor rasuna pasii mujahedinilor, marsul nostru irezistibil continua si ne vom apropia din ce in ce mai mult de voi”. ”Rusia, Statele Unite, Israel si toti aliatii vostri, sa stiti ca Allah ne-a promis izbanda. Ne-a ordonat sa va combatem si vom invinge”, a continuat Abu Bakr al-Bagdadi, noteaza si Sputnik.

”Raidurile aeriene nu ne-au slabit”

In acelasi mesaj, Abu Bakr al-Baghdadi da asigurari ca raidurile aeriene facute de Rusia si de Coalitia antiterorista condusa de SUA in Irak si in Siria nu au slabit gruparea terorista sunita. ”Fiti siguri ca Allah asigura victoria celor ce-l venereaza si ascultati o veste buna: Statul Islamic se simte bine, cu cat se intensifica razboiul impotriva lui, cu atat devine mai dur si mai rezistent”, a spus Baghdadi, informeaza Reuters. Difuzarea acestui mesaj are loc in momentul cand ISIS, care controleaza vaste teritorii in Irak si in Siria, face fata unei presiuni militare crescande.

Trupele irakiene au intrat in fief-ul Deash din Ramadi

Dupa luni de lupta, armata irakiana a anuntat ca este pe cale sa recucereasca orasul Ramadi, cazut in luna mai in mainile ISIS, cea mai mare victorie a gruparii teroriste din acest an. Irakienii au avansat pana in cartierul Hoz (centru) pe care l-au cucerit, a indicat purtatorul de cuvand Yahva Rasool, informeaza Russia Today. Potrivit unei surse militare contactata de BBC, irakienii au intrat deja in fostele cladiri guvernamentale ale Daesh din Ramadi, unde teroristii se baricadasera pentru a rezista ofensivei lansate de Bagdad. ”Loviturile aeriene au ajutat la distrugerea dispozitivelor explozive si a cladirilor-capcana, facilitand avansul nostru”, a indicat Rasool.

Un kamikaze din 13/11 fusese semnalat la o scoala din Belgia

Personalul scolii din Bruxelles unde invata Bilal Hadfi, unul din teroristii kamikaze ce au actionat la Stade de France, in 13 noiembrie in Paris, s-a ingrijorat de radicalizarea sa insa informatia nu a fost trimisa politiei si justitiei, informeaza Reuters. Potrivit mass-media belgiana, directorul institutului unde invata Bilal (Anneessens-Funk) l-a convocat pe acesta dupa ce  a exprimat de mai multe ori afirmatii extremiste in clasa, profesorii fiind ingrijorati de evolutia sa.

author avatar
Tudor Borcea
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger