Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Liderul catalan anunta: Declararea independentei, o chestiune de zile

Liderul catalan anunta: Declararea independentei, o chestiune de zile

Autor:

Chiar daca referendumul de zilele trecute- marcat de tensiuni si violente stradale, care au dus pe mana medicilor peste 800 de persoane –  nu a fost recunoscut de guvernul spaniol, liderul catalan Carles Puigdemont da de inteles ca se parcurg pasii necesari declararii independentei regiunii autonome situate in nord-estul statului.

 

premier 350x170 Liderul catalan anunta: Declararea independentei, o chestiune de zilePuigdemont a declarat, intr-un interviu acordat BBC, ca pasul Guvernului sau ar urma sa fie facut “la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul saptamanii viitoare”. Asadar, ar fi o chestiune de zile pana la declararea independentei Cataloniei de Spania, daca este sa urmarim spusele liderului separatist, pe fondul referendumului in cadrul caruia 90% dintre votanti s-au pronuntat in favoarea independentei.

Anuntul liderului catalan vine pe fondul unei prime reactii avute de catre Regele Felipe VI al Spaniei, care, intr-un interviu televizat, a facut, practic, un apel la unitate, subliind, insa, ca, pe fondul organizarii acestui referendum, liderii catalani au aratat “lipsa de respect inadmisibila fata de puterile statului”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!