Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Liderul catalan anunta: Declararea independentei, o chestiune de zile

Liderul catalan anunta: Declararea independentei, o chestiune de zile

Autor:

Chiar daca referendumul de zilele trecute- marcat de tensiuni si violente stradale, care au dus pe mana medicilor peste 800 de persoane –  nu a fost recunoscut de guvernul spaniol, liderul catalan Carles Puigdemont da de inteles ca se parcurg pasii necesari declararii independentei regiunii autonome situate in nord-estul statului.

 

premier 350x170 Liderul catalan anunta: Declararea independentei, o chestiune de zilePuigdemont a declarat, intr-un interviu acordat BBC, ca pasul Guvernului sau ar urma sa fie facut “la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul saptamanii viitoare”. Asadar, ar fi o chestiune de zile pana la declararea independentei Cataloniei de Spania, daca este sa urmarim spusele liderului separatist, pe fondul referendumului in cadrul caruia 90% dintre votanti s-au pronuntat in favoarea independentei.

Anuntul liderului catalan vine pe fondul unei prime reactii avute de catre Regele Felipe VI al Spaniei, care, intr-un interviu televizat, a facut, practic, un apel la unitate, subliind, insa, ca, pe fondul organizarii acestui referendum, liderii catalani au aratat “lipsa de respect inadmisibila fata de puterile statului”.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!