AcasăNewsLiderul catalan anunta: Declararea independentei, o chestiune de zile

Liderul catalan anunta: Declararea independentei, o chestiune de zile

Chiar daca referendumul de zilele trecute- marcat de tensiuni si violente stradale, care au dus pe mana medicilor peste 800 de persoane –  nu a fost recunoscut de guvernul spaniol, liderul catalan Carles Puigdemont da de inteles ca se parcurg pasii necesari declararii independentei regiunii autonome situate in nord-estul statului.

Puigdemont a declarat, intr-un interviu acordat BBC, ca pasul Guvernului sau ar urma sa fie facut „la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul saptamanii viitoare”. Asadar, ar fi o chestiune de zile pana la declararea independentei Cataloniei de Spania, daca este sa urmarim spusele liderului separatist, pe fondul referendumului in cadrul caruia 90% dintre votanti s-au pronuntat in favoarea independentei.

Anuntul liderului catalan vine pe fondul unei prime reactii avute de catre Regele Felipe VI al Spaniei, care, intr-un interviu televizat, a facut, practic, un apel la unitate, subliind, insa, ca, pe fondul organizarii acestui referendum, liderii catalani au aratat „lipsa de respect inadmisibila fata de puterile statului”.

65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger