AcasăNewsLiderii Yakuza, prinsi la furat pepeni

Liderii Yakuza, prinsi la furat pepeni

Intrebati de ce nu se revolta, de ce nu parasesc organizatia, toti liderii Yakuza au raspuns la unison: „Din loialitate!”.

Cea mai periculoasa organizatie criminala din Asia a ajuns de nerecunoscut, cu o parte dintre liderii Yakuza dedandu-se la mici furtisaguri. Gainarii pentru care altadata nici nu se sinchiseau, dar in prezent nu sunt altceva decat o lupta disperata pentru supravietuire fizica.

Intrebati de ce nu se revolta de ce nu parasesc organizatia toti liderii Yakuza au raspuns la unison Din loialitate

Yakuza trece prin cea mai dificila perioada a existentei sale. Inechitate sociala din sanul „sindicatului” este atat de adancita incat liderii din provincie ajung sa fure mancare pentru a trai de pe o zi pe alta.

„South China Morning Post” scrie ca Yakuza a ajuns sa numere putin peste 30.000 de membri, cu mult sub cifrele raportate in trecut de politia japoneza. Din cate se pare, explicatia sta in aceasta inechitate sociala, caci sefii de la orase sunt in continuare rasfatati si puternici, in timp ce liderii din teritoriu se zbat in saracie, pierzandu-si respectul in fata membrilor de la baza ierarhiei. Cazul lui Masato Gunji a facut Yakuza de ras: sef de banda in Nagoya, Masato a fost arestat in timp ce incerca sa fure mancare dintr-un supermarket!

„Praduim recoltele, sa avem ce manca”

Si acesta nu e un caz singular. Un alt lider Yakuza, care controleaza o grupare afiliata puternicului clan mafiot, a vorbit sub protectia anonimatului pentru televiziunea NHK, povestind greutatile cu care se confrunta. Ca sa supravietuiasca, au atacat satele, praduind recoltele taranilor. „Sa avem ce manca”, o afirmatie ce i-a socat pe reporteri. Ba, mai mult, exista lideri Yakuza care dau iama in bostanariile niponilor. Din acest motiv, numerosi fermieri s-au organizat, deja, in „batalioane” si seara de seara ies pe camp sa-si pazeasca pepenii.

author avatar
Mihai Koblenko
373 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger