AcasăNewsLider PNL: "Ponta este unul dintre motivele pentru care unele state contesta...

Lider PNL: „Ponta este unul dintre motivele pentru care unele state contesta prezenta Romaniei in spatiul Schengen”

Sansele ca Romania sa intre in Schengen sunt minime, multe state contestand prezenta tarii noastre in zona respectiva.

Inclusiv premierul Victor Ponta a precizat ca este sceptic in legatura cu aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Insa, daca Ponta a vorbit despre diferite probleme, inclusiv despre modul in care se opun Germania si Franta, liderii Partidului National Liberal dau vina inclusiv pe situatia lui Ponta.

Astfel, Ionut Stroe, purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal, anunta ca „Victor Ponta reprezinta un argument in plus pentru statele care contesta prezenta Romaniei in Spatiul Schengen”.

Stroe face referire evidenta la faptul ca Ponta, desi prim-ministru, a fost trimis in judecata intr-un dosar in care este acuzat de comiterea mai multor infractiuni.

„Principalul motiv al dificultatilor dialogului autoritatilor romane cu Consiliul JAI este legat de situatia premierului Ponta. In mod clar, acest dialog este influentat de calitatea de inculpat a premierului si niciodata aceasta institutie nu cred ca si-ar putea permite sa ia decizii in legatura cu anumite tari a caror conducere este implicata in fapte de natura penala. De altfel, indiferent de pozitia autoritatilor romane, puteam anticipa ca Consiliul JAI de astazi nu va lua in discutie situatia Romaniei tocmai din cauza situatiei enuntate si mai ales a dificultatilor si a starii de nefunctionalitate a Spatiului Schengen in zilele si in perioada de maxima dificultate prin care intreaga Europa trece”, a spus Ionut Stroe.

author avatar
Cristi Ionita
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger