AcasăNewsLider extremist: Romania poate fi o tinta a atentatelor teroriste VIDEO

Lider extremist: Romania poate fi o tinta a atentatelor teroriste VIDEO

(foto: counterjihadreport.com)

Seicul Omar Bakri, lider extremist, a anuntat ca Romania reprezinta un taram islamic motiv pentru care vor putea avea loc atentate teroriste pe teritorul tarii.

(foto: counterjihadreport.com)

Faptul ca reprezinta un teritoriu islamic si ca lupta in Afganistan reprezinta motivul pentru care Romania si Bulgaria pot deveni tinte legitime ale atacurilor teroriste, sustine Seicul Omar Bakri, lider extremist.

Potrivit oficialului, de indata ca islamul patrunde pe un teritoriul, acela devine islamic iar musulmanii sunt obligati sa il apere.

„Daca islamul a intrat odata pe un taram, acesta devine islamic si musulmanii sunt obligati sa-l elibereze intr-o zi. De exemplu, Spania este pamant islamic, la fel si Europa de est:  Romania, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo si Bosnia”, a declarat liderul extremis intr-un interviu publicat de ziarul bulgar 24 Chasa si preluat de realitatea.net.

Potrivit seicului, musulmanii pot organiza atacuri in Romania, insa acest lucru depinde doar „de tactica si de strategia concreta”.

„Dar din cauza trupelor sale din Afganistan si Irak si din cauza colaborarii sale militare cu Israelul, Bulgaria devine si o tinta legitima. Noi credem ca putem face atentate in inima Bulgariei. Putem sa facem acest lucru si in Romania si in alte state. Asta depinde de tactica si de strategia concreta. Tinta atentatului de la Burgas au fost israelienii. Toti cei ucisi sunt fii de israelieni si printre ei au fost multi oameni importanti”, a mai spus liderul extremist.

In atentatul de la Burgas, la care face referire liderul extremist, au murit opt persoane, 32 fiind ranite. Aceasta a avut loc in luna iulie 2011, cand un autocar plin cu israelieni a explodat intr-o parcare a aeroportului Burgas din Bulgaria.

Referitor la acesta s-a anuntat ca explozia a fost cauzata de un atacator sinucigas.

[youtube]UvSoKcsMJ9I[/youtube]

Seicul Omar Bakri, nascut intr-o familie bogata, a fost implicat in mai multe retele islamiste din Liban, Egipt si in Arabia Saudita. Din acest motiv a fost arestat si obligat sa paraseasca Arabia Saudita, refugiindu-se in Marea Britanie, unde a cerut azil.

Aici a trait timp de 19 ani, perioada in care a fost liderul a doua grupari islamiste – Hizb ut-Tahrir si Al-Muhajiroun. Din pozitia de sef, acesta a lansat mai multe atacuri verbale la adresa Statelor Unite, declarandu-se multumit de atacurile de la 11 septembrie. Totodata, acesta l-a laudat si pe liderul Osama Bin Laden.

„Pentru ce sa-l condamn? Il condamn pe Tony Blair, il condamn pe George W. Bush. Nu-l voi invinovati niciodata pe Osama Bin Laden si nici pe vreun alt musulman”, a declarat Omar Bakri, conform rtv.net.

Liderul extremis a lansat un atac virulent si la adresa Israelului, pe care il considera un „cancer”.

„Vorbim de un cancer localizat in inima lumii musulmane. Trebuie eradicat si indepartat”, a spus seicul Omar Bakri.

Ca urmare a atacurilor din 2009 din Londra, liderul extremist a fost nevoit sa paraseasca Marea Britanie.

author avatar
Ionut Zgimbau
434 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger