AcasăNewsLiberty Media a cumparat Formula 1, cu 8 miliarde de dolari. Bernie...

Liberty Media a cumparat Formula 1, cu 8 miliarde de dolari. Bernie Ecclestone, debarcat!

Bernie Ecclestone(stanga) si noul boss din F1, Chase Carey

Drepturile comerciale ale celui mai important sport automobilistic, gestionate de compania Formula One, au fost cumparate de trustul american Liberty Media.

Bernie Ecclestone(stanga) si noul boss din F1, Chase Carey

Miliardarul britanic Bernie Ecclestone, 86 de ani, aflat la conducerea destinelor Formulei 1, din 1974,  presedinte si director executiv al Formula One Management si Formula One Administration, a fost inlocuit cu Chase Carey, 62 de ani, fost vicepresedinte la 21-st Century Fox!

“Suntem incantati ca am finalizat achizitionarea Formulei 1 si ca il avem pe Chase noul director. Exista o mare sansa de a face acest sport mai mare si avem certitudinea ca Chase va reusi acest lucru. Ii multumim lui Bernie Ecclestone ce a facut pentru Formula 1”, declara Greg Maffei, presedintele Liberty Media Corporation.

Inainte de anuntul companiei de media, Ecclestone a afirmat, stupefiat, ca a fost demis de la sefia Formula One Group. “Am fost dat afara astazi. Este oficial. Nu mai conduc compania. Locul meu a fost luat de Chase Carey”, le-a declarat fostul CEO jurnalistilor germani de la Auto Moto und Sport, precizand ca i s-a oferit un post de “presedinte de onoare”. Ecclestone a spus “habar nu am ce inseamna acest lucru” si a refuzat se comenteze daca accepta aceasta oferta.

Din noua echipa de conducere a Formula One va face parte si un alt nume greu din F 1: Ross Brawn, fost director tehnic al echipelor Ferrari si Benetton. Anul trecut Liberty Media a anuntat ca va oferi pentru controlul companiei Formula One suma de 4,4 miliarde de dolari.

author avatar
Bogdan Borcea
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger