Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Liberalul Cezar Preda, in “Caviargate”

Liberalul Cezar Preda, in “Caviargate”

Autor:

Raportul intocmit de comisia de ancheta a APCE care cerceteaza cazul ”Caviargate” (referitor la posibilitatea cumpararii, de catre autoritatile azere, a votului unor membri APCE in vederea obtinerii unui raport favorabil Azerbaidjanului in cazul situatiei detinutilor politici din aceasta tara) il mentioneaza si pe romanul Cezar Preda.

 

cezar preda Liberalul Cezar Preda, in Caviargate

Opozitia noastra isi plateste si ea, prin intermediul liberalului Cezar Preda, ”tributul” de coruptie in documentele internationale

Pe scurt, cativa parlamentari APCE sunt suspectati ca au votat, in 2013,  impotriva unui raport care denunta situatia detinutilor politici din Azerbaidjanul post sovietic dupa ce au fost omeniti cu caviar, covoare si cazare la hoteluri de lux din Baku. In ceea ce-l priveste pe Cezar Preda (co-raportor si membru al Comitetului de Monitorizare al APCE la aceea data), acesta nu a fost inclus in randul beneficiarilor de astfel de cadouri dar a atras atentia prin ”interesul personal” aratat Azerbaidjanului – comportament care a facut ”comunitatea diplomatica” din Baku sa conchida ca Preda ar avea ”interese de afaceri in aceasta tara”. Altfel spus, raportul nu-l acuza direct pe Preda dar lasa sa pluteasca asupra lui umbra unei banuieli de coruptie din moment ce spune ca romanul nostru ”a incalcat codul de conduita al raportorilor”. Pus la curent, Cezar Preda sustine ca toata chestiunea este ”cusuta cu ata alba” si de vina este doar lipsa de comunicare dintre el si autorii documentului. In plus, Preda spune ca a fost atacat din cauza ca a candidat, in ianuarie, la presedintia grupului PPE si i-a amenintat pe detractorii sai cu tribunalul: ”Chestiunile grave trebuie atacate in instanta. Eu iau de la Registrul Comertului document si demonstrez ca nu am avut in viata mea afaceri cu petrol”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!