AcasăNewsLiberalii poftesc la USR

Liberalii poftesc la USR

In timp ce Marian Petrache vaneaza sefia PNL, Ionut Stroe viseaza la o alianta cu Nicusor Dan

Fostul purtator de cuvant al PNL Ionut Stroe sustine ca unul dintre ”obiectivele strategice” ale liberalilor trebuie sa fie incheierea unei aliante cu USR-ul lui Nicusor Dan.

In timp ce Marian Petrache vaneaza sefia PNL, Ionut Stroe viseaza la o alianta cu Nicusor Dan

Stroe crede ca PNL si USR ”trebuie sa lupte impreuna”. ”USR s-a confirmat ca partid la alegerile parlamentare printr-un transfer masiv de voturi din zona PNL. Bunavointa fata de ei ne-a costat electoral, netratandu-i ca si competitori, insa refacerea PNL trebuie sa ii cuprinda (…) impreuna putem uni si putem reda increderea unei drepte puternice si capabile sa invinga PSD”, pledeaza Stroe. Strategia sa de revigorare a dreptei nu-i intereseaza insa pe liberalii preocupati doar de preluarea puterii in partid la viitorul congres.

Ionut Stroe

Conform radiografiei la zi, vechea garda penelista incearca sa revina la carma partidului folosindu-l pe Marian Petrache ca varf de lance. Deocamdata, se spune ca Petrache i-a convins pe Alina Gorghiu si Teodor Atanasiu ca nu este cazul sa scoata capul de la cutie, deci nici sa candideze pentru sefia PNL, iar acum se lupta sa-i convinga pe fostii grei pedelisti (Vasile Blaga, Mircea Hava, Emil Boc, Gheorghe Falca) sa-l sustina pe el in cursa pentru presedintia partidului. Demers creditat de multi cu succes, desi Blaga spune ca-l va sustine pe Catalin Predoiu la viitorul Congres. Chiar daca ii va avea alaturi pe fostii pedelisti, Petrache nu scapa de problemele pe care le are cu fostii liberali. Mai exact cu aceia care nu-l vor lider si il prefera de departe pe Dan Motreanu. Care nu ar zice nu, dar nu vrea nici sa zica da pana cand nu se va judeca, in februarie, procesul in care este acuzat, alaturi de George Scutaru, de luare de mita pentru finantarea campaniei electorale a PNL. Si uite asa ramane in ceata nu numai PNL-ul, ci si viitorul lui.

author avatar
Simona Badulescu
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger