AcasăNewsLiberalii isi sapa si mai adanc groapa

Liberalii isi sapa si mai adanc groapa

Lipsit de lideri si doldora de conflicte interne, PNL se duce ca bolovanul in jos

Penelistii sunt pe punctul de a-si ridica din nou romanii in cap dupa ce au propus privatizarea pana-n temelii a sanatatii si educatiei.

Lipsit de lideri si doldora de conflicte interne <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpnl title=PNL data wpil keyword link=linked>PNL<a> se duce ca bolovanul in jos

Ideea ii apartine lui Viorel Catarama (prim-vicepresedinte al filialei PNL Sector 2), care vrea ”privatizarea integrala” a invatamantului superior si ”privatizarea partiala” a invatamantului primar si mediu. Ceea ce ar insemna ca multi copii (mai ales din mediul rural) vor ramane cu doar cateva clase daca parintii nu dispun de bani iar facultatile vor fi accesibile doar tinerilor cu buzunarele deja doldora. Cum multi romani sunt plini de bani ca broasca de par, nu e greu de imaginat reactia acestora la propunerea lui Catarama. In plus, comparata cu populismul desantat practicat de pesedisti, noua propunere a PNL nu poate decat sa afunde si mai rau PNL-ul in groapa pe care singur si-o sapa de vreo doi ani incoace. Ca lucrurile sa stea si mai rau pentru ”marele PNL”, dracul care si-a bagat coada in treburile urmasilor istoricilor Bratieni si ai contemporanului Basescu unelteste de zor la distrugerea definitiva a fuziunii PNL-PDL. O fuziune niciodata asumata pe deplin in teritoriu si care acum si-ar putea da obstescul duh prin reaparitia PDL-ului. Nu este o gluma ci o alta idee creata care bantuie de aceasta data mintile fostilor democrat-liberali satui pana peste cap atat de fratia cu fostii liberali, cat si de slujirea lui Klaus Iohannis. Deocamdata, ideea separarii nu e coapta, ba chiar este de presupus ca ea nu va fi vehiculata prea energic pana la congresul PNL din vara. In functie de rezultat insa, readucerea la viata a fostului PDL ramane mai mult ca sigur o varianta viabila pentru democrat-liberalii de alta data. Iar daca va ajunge cumva sa fie pusa in practica, Klaus Iohannis trebuie sa stie de pe acum ca partidul sau prezidential va reveni la cota electorala consacrata: aceea de doar 10 – 12, hai maximum 14 procente.

author avatar
Simona Badulescu
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger